Utánvételes csomagküldésnél minden esetben meg kell adni a csomag értékét, s ezt+postai díjat fizeti a címzett? (tudásbázis)
Igen, én is így gondolom, hogy ezzel akarja bebiztosítani magát! Köszönöm mégegyszer. :-)
Hát ez az, én is azt gondolom, hogy utalom a postaköltséget is a csomag árával együtt, ahogy szoktam. Köszönöm neked is! :-)
ha meg átver, annyit kér utánvételbe amennyit akar, de kifizetted a csomagot már átutalással, és így késztet hogy fizesd ki az utalványt is...
Nem érted, hogy így értelmetlen, felesleges kifizetned az utánvét magas költségét. Mindegy, ha mindent utalsz előre, sokkal olcsóbb.
De amúgy van olyan lehetőség, hogy a postaköltséget a címzett állja, csomag átvételekor fizeti a postásnak, ez akkor van, ha a feladónak nincs pénze postaköltségre, de nálatok ez abszurd, hiszen előreutalod a csomag árát, tehát fizetsz anélkül, hogy valamit kapnál, ezért mondom, hogy így is kockáztatsz, úgy is.
sok sikert mennem kell :D
hát, szerintem is ez a legtisztább megoldás. Én is így adok-veszek a neten, ezt a fura verziót még nem is hallottam, gondoltam "utána járok". Köszönöm a segítségeteket! :-)
de minek, adja hozzá az ajánlott levél, vagy a sima csomag árát, azt utald, és amikor küldi nem kell fizetni, így olcsóbb neked, és aki a csomagot adja az is megnyugodhat
de akkor miért akarja a feladó az utánvétet? Neki nem mindegy?
de ha megkapod a csomagot, és egyben fizeted a csomag árát a postaköltséggel, jobban jársz... ha átutalod, akkor a feladási díjat isnérdemes utalni, az olcsóbb, mint ha utánvétellel adnák, ajánlva asszem levélnek 500-700, ha csomag akkor is ezres körül van, de az utánvét eleve 1770
Lehet, hogy nem fogalmazok elég érthetően, tehát: átutalom a csomagban lévő termékek árát, s amikor megkapom a csomagot kifizetem a postaköltséget. Igazából, nem tudom miért jó így a feladónak, de ezt szeretné. Talán be akarja magát biztosítani.
Értem már, mit akarsz. Mivel az utánvét rizikós annak, aki küld, azért kérik a postaköltséget előre, hiszen ez elég drága. Így a postásnak már csak a csomag árát fizeted. Van ilyen.
gondolj bele, fizetsz azért mert utalod, és akkor is amikor megkapod, akkor miért kellett utalnod?
de csak a csomag árát (a termék árát) utalnám át, a postaköltséget fizetném a postásnak
akkor ne utald, küldjék utánvéttel, bár így drágább
akkor átvernek, ha átutalod a csomag árát, a feladási díjat is utalod, így nem kell fizetned azért hogy megkapd, ne menj bele, ha átutalod, és utánvéttel küldik
De olyan nem lehet, hogy a díjak mezőbe csak a postaköltség díját írják s a csomag értékét itt nem tüntetik fel? Mivel azt már megkapták tőlem.
ne tévesszen meg, ha start csomagot adsz fel, 1770,- a feladási díj, de ha összegyűlik 5 csomagod, a postán, már csak 1490,-t kérnek a feladási díjra
Tőlem kérik átutalással a csomag árát, s utánvéttel adnák fel a csomagot. Én sem hallottam még ilyenverziót, de gondoltam, ettől még lehet. Tehát nincs ilyen?
ha te adsz fel csomagot, kifizeted a feladási díjat, de mivel a csomag összegéhez hozzáadtad a postai díjat, így vissza is kapod
igen, meg kell adni, és add hozzá a postaköltséget, ezt írd az értéknyilvánítás, és az utánvétel mezőbe is + 3. oldal szintén értelemszerűen azt az összeget, amit szeretnél visszakapni a postásodtól
Kevered a dolgokat. A postai utánvétnek éppen az a célja, hogy ne fizess addig, amíg nincs a kezedben a cucc. Ha előreutalással fizetsz, utalod a csomag árát, és a postaköltséget is, és a postásnak te nem adsz semmit.
Vagy van olyan verzió is, hogy előzetesen (átutalással) kifizetem a csomag értékét, s amikor utánvéttel megkapom a csomagot már csak a postai utánvét díját kell fizetnem? Köszönöm a válaszokat!
Utánvételes csomagküldésnél minden esetben meg kell adni a csomag értékét, s ezt+postai díjat fizeti a címzett?
További ajánlott fórumok: