Unokám akváriumot szeretne készíteni, tudnátok segíteni, hogy kezdjen neki lépésről-lépésre? (tudásbázis kérdés)
Most olvastam, hogy "lótó hasbőr".
Milyen fantáziadúsak az emberek! Lótó.. Látjátok, ilyet is lehet. Na, az már tényleges méretes tó! :)
Agyamra ment a fáradtság.. :)
:))
várjuk:))
:)
Nekünk 500as van. :)
a vizet elő kell készíteni, lehjobb, ha áll 2-3 napot halak nélkül.
A növény nemcsak az esztétikum miatt fontos, hanem a víz flórájának kialakítása miatt is.
A halakat zacskóstul kell a vízbe tenni, majd úgy 15-20 perc múlva kiengedni őket.
A víz hőmérsékletét az adott halak igényeihez kell igazítani.
Ha kezdők vagytok, legjobb szerintem guppikkal kezdeni. Elég igénytelenek, könnyű a tartásuk, és szívesen szaporodnak :) Ráadásul elevenszülők, a szülés is érdekes lehet egy gyereknek.
A vitorlások elég érzékenyek, bár -kétségtelen- dekoratívak.
A lányom is belebolondult a halakba, így vett egy akváriumot, halakat, szűrőt, vízmelegítőt, kavicsot, hőmérőt és valami porcelán rejtekhelyet.
Egy kis boltban vásároltuk mindezt, és a bácsi nagyon lelkesen elmagyarázta, hogy mit hogyan kell csinálni, így én nem is néztem utána a dolgoknak.
Tegnap készítettük el az egészet, és ma reggelre elpusztult az egyik vitorlás, estére a másik, és a 3. sem éri meg a reggelt szerintem.
Az lehet gond, hogy nem raktuk bele zacskóstól a halakat az új vízbe, és vették át egymás hőmérsékletét?
Vagy felénk túl kemény és klóros a víz. Ezen esetleg segíthet, ha felforralt és lehűtött vizzel töltöm fel az akváriumot?
Most 26 C a víz, az jó nekik?
Én nem tudom milyen fajta halak vannak, mert nem is igazán érdekelt a dolog, de sajnálom a lánykámat, hiszen úgy zokogott a reggeli haláleset miatt. Ezért kérem a segítségeteket!
Jajj, és növény kell bele? Kb 30 l az akvárium.
most olvasom, egy nullával többet írtam :DD
szóval 300 (háromszáz) literes van:))
természetesen víztisztító berendezés is kell.
Alapszabály:
Minél nagyobb az akvárium, annál kevesebbet kell takarítani.
Nekünk 3000 literes van, egy évben egyszer állunk neki a nagytakarításnak. Persze az algát néha le kell törölni az oldaláról.
A túletetéssel vigyázni kell, mert zavaros lesz a víz, ha sok a maradék kaja.
Ha csak berendezni szeretné a már meglévő akváriumot, akkor először vegye meg a kavicsot/homokot az aljára, jól mossa át addig,míg teljesen átlátszó nem lesz a vize. Annyit vegyen, amennyit az adott mérethez a boltban javasolnak.
Tegye az aljára, a hátsó rész felé kicsit vastagabbra hagyja, elöl meg lehet vékonyabb rétegben.
Ültesse bele a növényeket. (olyan növényeket vegyen, amelyeket nem eszik meg az a hal, amelyet bele szeretne telepíteni)
Óvatosan öntse fel vízzel, vékony sugárban az üveg oldalára csorgatva (ne keverje fel az alját)Kezelje vízkezelőszerrel-manapság sokat lehet már kapni-ezek beállítják a vízminőséget-
Hagyja egy napig állni halak nélkül, hogy beálljon avíz.
Közben a hőmérsékletet is szabályozni kell, ha olyan halakat szerene bele tenni amelyek melegebb vizet szeretnek (vízmelegítőt kell venni)
Vegye meg ahalakat, majd zacskóstul legalább negyed órára tegye bele őket a vízbe, hogy a zacskóban lévő víz és az akvárium vizének hőmérsélete kiegyenlítődjön. Aztán eressze be a halakat.
berendezni, vagy az üveget is ő maga akarja összeragasztani?
Ha az utóbbi, jobb, ha üvegessel csináltatja! Ha rosszul csinálja,akkor a víz nyomásától egyszercsak széteshet,és úszik a lakás.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Barátomnak szeretnék valami ajándékot készíteni.:) Lenne valakinek jó kis ötlete?
- Spenótot szeretnék ma készíteni. A zsemle és a tojás nem fog összecsomósodni? Hogy csináljam, hogy ne legyen túl folyós?
- A dédink vasárnap lesz 83 éves, szeretnék mini tortát készíteni neki, de cukorbeteg. Tudnátok receptben segíteni?
- A páromnak szülinapjára szeretnék egy fotósorozatot készíteni. Hogyan zajlik egy ilyen fotózás?
- Beszkennelt fényképekből szeretnék albumot készíteni, és cd-re menteni, milyen programmal, hogyan kezdjek hozzá?