Újszülött baba ruháit lehet öblítővel mosni? (beszélgetés)
Mi silan sensitivet használunk higítva mivel úgy kell :-D
az egész családnak.
De mivel mosható pelusozunk így ecetet használunk,míg pici volt a fiam az ő ruháit is csak ecettel mostam.
Nem az illat a lényeg szerintem hanem hogy tiszta legyen nem mellesleg az ecet fertőtlenít is.Lehet venni mosóparfűmöt azt úgy adagolod ahogy akarod ergo ha erosebb illatot szeretnél többet ha nem akkor kevesebbet.
Most várjuk a kistesót és majd az ő ruháit is ecettel fogom mosni.
ui.nem lesz ecet szagú a ruha ha ecettel mosol hanem finom tiszta illatú.
és a baba illat nem az öblítőtől és egyéb kencéktől
van :-D
Én a gyerekek kb. egy éves koráig mosódióval mostam és kevés ecettel öblítettem a ruhákat.
Meg is kaptam anyóstól, hogy nincs babaillata az unokáinak. (Persze, ő erre a mű johsons babaillatra gondolt.)
Szerintem épp elég vegyszerrel találkoznak még, ezért próbáltam legalább az elején természetes megoldást.
Én is dreft babyt használtam, míg cseppnyi volt, öblítő nélkül.
A védőnő azt tanácsolta, ne legyen öblítőzve a ruuhája.
olyan érdekes ez, engem már kicsit zavar is ha illatos a ruha
mármint nem azt szeretem ha büdi, hanem olyan semleges a szaga
Először én is gabi öblítőt használtam, aztán rájöttem hogy a dreft baby-hez nem is kell, úgy is puha lesz a ruha tőle.
Kb 1 éves lehetett a fiam mikor felbátorodtam és rendes öblítőt használtam, de kiütéses lett tőle. Most silan sensitivet használunk,ezzel nincs gond.
Igen, ámbár én az illóolajakat a megszáradt ruhában nem érzem már, nem is csoda, hiszen vagy ötven liter vízhez kerül 3-4 csepp.
De tényleg jó illata vlehet egy babának parfümök nélkül is.
illatosíani és fertőtleníteni lehet akár illóolajjal is
nem kell egyébként illatosítani azt
elnyomja azt a csodás babaillatot:)
Nyilván lehet, főleg speciális babának valóval, de igazából szerintem felesleges. Nagyon erős illatuk van a mosószereknek is, z öblítőknek is, a baba ora pedig nagyon érzékeny, akár zavarhatja is az egyébként finom illat. Ahogy a bőrét is irrtálhatja.
Mosószerből is elég kevesebb, még így is marad illata a ruháknak, ha csak pár kanál, fél deci ecetet teszel az öblítőtartályba.
Ebből kiindulva a baba már a mosóporra is lehet allergiás...
Szerintem lehet öblítővel öblíteni,csak ki kell tapasztalni,melyikkel.Egyébként pedig egyáltalán nem biztos,hogy érzékeny lesz bármire is...
Lehetni lehet,de ha öblíted is akkor valami direkte babáknak valóval mert a bőre érzékeny lehet rá.
Én speckó nem öblítettem akkor amikor újszülött volt,köbö a 3.-4. hónaptól öblítettem csak
További ajánlott fórumok:
- Mikortól lehet egy újszülöttet levegőztetni?
- Újszülött babának a pelenkatortán kívül mit lehet ajándékozni?
- Egészséges terhesség=sérült újszülött? Hogy lehet ez?
- Lehet egy újszülöttnek már valami játékot adni, vagy célszerűbb valami praktikus ajándék(pelus stb.)?
- Mi lehet a megoldás újszülött altatásánál ebben a helyzetben?
- Mivel mossam majd az újszülöttem ruháit? Jó a a hagyományos mosópor, amivel mosok?