Lehet egy újszülöttnek már valami játékot adni, vagy célszerűbb valami praktikus ajándék(pelus stb.)? (tudásbázis)
Mi a pelusnak örültünk a legjobban.
A rucikkal mindig csak a baj volt,a hosszú ujjú body és a vastag rugi nyárra voltak jók.3-6hós pólot kapott 10hósan stb.Nagybátyámék pénzt hoztak azon vettük a fülhőmérőt,az se volt rossz.
Én a pelus+kis játékra szavazom.
Pelus, esetleg kis takaró, vagy hálózsák. Ha tudod a méretét, akkor a rugi is jó választás. Személy szerint én a végig elől gombolosat részesítem előnyben, mert azt könnyű ráadni. Babakozmetikum is jó, fürdető, sampon, stb... Abba viszont vigyázni kell, mert egyes összetevőkre érzékeny lehet a baba. Az én kisfiam például a Jonhson-t nem bírta, csak a Gabit.
Játékot még nem célszerű venni és egy szülő úgyis jobban örül a használható ajándéknak.
Nekem hat hónapos a babám, mielőtt jöttek hozzánk látogatóba, mindig kérdezték a kolléganők, hogy mit hozzanak, amire az volt a válasz, hogy mindegy. Így megkérdezték, hogy milyen pelenkát használunk, és azt vettek. Egészen a 6. hónapig, nem is vettünk, mert mindig hozott valaki, ami nagy segítség a szülőnek, legalábbis nekem az volt.
De ha olyan a család, mindennek örülnek... A lényeg, hogy gondolsz rájuk.
A pelenka a legpraktikusabb, de fontos tudni, hogy milyen márkát használnak. /Én pl.nem örültem volna Pampersnek, mert Liberot használunk./
De a pelenka nem maradandó ajándék. Egy készségfejlseztő játéknál eszükbe jut, hoyg kitől is kapták.
Szerintem egy Baba napló is szép ajándék,s ha már a mama kitöltötte,úgyis a gyerköcé lesz....ha felnö megkaphatja ajándékba egy szülinapjára.
Ez a babának is mamának is szép ajándék,és árban is kedvezö.
De mindenki annak örül,amire a legnagyobb szüksége van....
Szerintem is érdemes kipuhatolni mit nem vettek még meg, ha erre nincs mód akkor a pelus mindig jó mentőövnek.
Én pont a hetekben voltam ilyen gondban és mivel tudtam hogy más vesz pelenkát egy kapucnis fürdőlepedőt egy színes csörgőt és egy játszószőnyeget adtunk.
Kérdezd meg a szülőket, mire lenne szükség.
Amikor ismerősi -baráti körben baba született, többen összálltunk, és egy pelenkázót vettünk. Nagyon-nagyon örültek.
Lehet, most érdemsebb "hasznos" ajéndékot venni. A picit 1-2 év múlva úgyis kényeztetheted játékkal.
Lehet zenélő forgót az ágy felé,vagy a kocsijára,kiságyra szép plüsst...Egy szép kis macikát.Cumitartó dobozkát,vagy cumisüvegtartót.
Ezer olyan dolog van amire a szülők sajnálják a pénzt,de hasznos.
Ilyen a pelusgyüjtő vagy a fürdőkádba a szivacs.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- A kádárkockákat anno tényleg praktikusnak és "élhetőnek" tartották? Mi lesz ma a sorsuk?
- Minden ami egy újszülöttnek kell! Szeretném összegyűjteni mindazt ami egy baba érkezésekor kell, ide értve MINDENT, pelus, ágy, lepedő...stb
- Tusolsz, vagy fürdesz? Mi a praktikusabb 50 felett?
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..