Új recept felírási módi, recept a felhőbe? (beszélgetés)
Azonnal. Ha a doki valóban megcsinálta, mire odaérsz a gyógyszertárba, már oké lesz. Ha van ügyfélkapud, magad is meg tudod nézni az eeszt.gov.hu oldalon. Belépsz az ügyfélapuddal, majd kéri a TAJ számodat.
Láthatod a várakozó és a kiváltott receptjeidet is.
Az előbb kaptam igéretet a háziorvostól, hogy elküldik receptjeimet a felhőbe. Mikor válthatom ki ?
Nem akarom telefonon avarni, nem voltak tul készségesek.
Azon tűnődöm, hogyan látta orvos a beteget, felhősen?
Mert ha személyesen, akkor valószínűleg kapott papír receptet. Amit kiválthat hozzátartozó.
Igen, legalább próbálnák ki.
Vagy ha a döntéshozók képtelenek gondolkodni, hozzák létre a Vének tanácsát, tapasztalt és az élettől megedzett idősebb emberek részvételével, akik kapásból meg tudják mondani, rendben van-e az adott ötlet. :D
Illendő illetmény fejében persze. A tagság negyedévente cserélődhetne, és ez a tisztség legalább ezáltal némi anyagi segítséghez juthatna.
Hát ugye? Szentül hittem pedig, hogy papíron is létezem!
De legalább Gyurcsány is hiába ment a patikába:
Érdekes, azt mondja, az elmúlt 3 hónapban nem volt beváltott vényem.
Pedig volt.
Mostanában volt karbantartás a rendszereknél. Lehet, hogy azért nem tudtál belépni.
Most működik, kipróbáltam.
Ügyfélkapud működik? Azzal tudsz belépni, utána meg TAJ számot kér.
Annak jön jól, aki sokat van úton, és nem érné el a rendelést, vagy simán nem akar időt szánni arra, hogy a váróban üldögéljen a receptért, pláne ha rendszeresen szedi az adott gyógyszert.
Én meg nem sokat mozdulok ki otthonról. Bár az tényleg jó volt, hogy nem kellett még külön felíratni is.
Tudom: helyi sajátosság, de a patika nem esik útba. Viszont a rendelő mellett van.
Egy felíratási tortúra viszont tényleg megspórolható így.
Az a baj, hogy semmi értelme nincs a távolból való felíratásnak. Mert ha el akartam kerülni a rendelőbe való elcaplatást, akkor mégis el kell caplatnom a felírási igazolásért.
Ha meg én magam váltom ki, akkor csak olyan esetben van előnye, hogy éppen indulóban vagyok, kajd útba ejtem a patikát, dobja fel az asszisztens a felhőbe, legyen kedves.
Ha a fiam akarná hamar kiváltani a bogyómat, mert akármi ok miatt nem tudok elindulni itthonról, akkor marad a régi módszer.
Minden recept felhőbe megy, ha eeszt-s rendelés van, nyomtatáskor automatikusan.
Kiváltásnak lehet kétféle módja:
1. Viszed patikába a receptet, ami maga a "felírási igazolás". Két esetben hasznos. Egyik, ha történetesen mégsem működött az eeszt, emiatt patikus nem tudja leszedni a felhőből az adatot. Másik, ha valamelyik családtagod váltaná ki a gyógyszert.
2. Egyáltalán nincs recepted, csak e-recepted a felhőben, amit telefonon írattál az orvosnál. Ez az, amit személyesen válthatsz ki.
Jó,felírási igazolás van, ez az új neve a meghatalmazásnak. Még nem szoktam meg.
A van-nincs- de itt van- de itt nincs vitának semmi értelme, csak azt egyértelműsíti, hogy ahány patika, annyiféleképpen értelmezik a rendeletet.