Üdülési csekk mint csalás! (beszélgetés)
nem, 51 éves.
De valaki kapott 62 év alatt is, rokkantként.
Nem tudom, hogy van ez..
Én meg azt nem értem, hogy rokkantnyugdíjasoknak hogy kell igényelni, mikor nyomtatvány csak soma nyugdíjasoknak van fent az ücs oldalán.
És elvileg a rokkantak is kaphatnak...
Kedves Niki.
Igénylés előtt én felhívtam őket, és megkérdeztem, gyed esetén lehet e igényelni? Azt mondták, nem, mert csak akkor jár, ha a mellékelt jövedelemigazoláson a jövedelmed szerepel. Ám az ügyintéző hölgy azt is hozzátette, hogy ha munkáltató által kiadott papíron mondjuk az illetmény szó szerepel, akkor ők abba nem kötnek bele. Szóval így ki lehetett volna kerülni.
A férjem dolgozik, cafetéria alapból kapja az üdülési csekket, Ő döntheti el, hogy miként osztja be a rendelkezésére álló összeget, üdülési, meleg vagy hideg étkezési, vagy mindegyikből.
Szerintem sem utasíthatnak el ilyen alapon!
Zsuzsi, nem tudom, hogy történhetett ez veletek. Az Üdülési csekknek szigorú szabályai vannak, de ha a kiírásnak megfelelsz, megadják. Azért mert dolgozol, nem utasíthatnak el (maximum, ha a béred meghaladja vagy épp nem éri el a megadott határt). A munkanélküliség azonban valóban kizáró ok. Az unokanővéred pedig azért nem kaphatja meg, mert ha csak árvaságit kap, akkor nincs jövedelme (ez alapfeltétel), ha pedig jövedelem is van, akkor valószínűleg átlépi a felső határt. És a nyugdíjasokra épp ilyen szigorú szabályok vannak: csak a megfelelő életkor, és nyugdíj esetén lehet pályázni.
Ne haragudj meg, de ez egy pályázat. Nem alanyi jogon jár, így ha elutasítanak, nincs jogod felháborodni.
További ajánlott fórumok:
- Üdülési csekk
- Munkáltatóm üdülési csekket akar adni, azt mondta a hideg étel mellé, kötelező üdülési csekket is adni. Kötelező elfogadni?
- Hogyan, ill. hol lehet üdülési csekket igényelni? Mi kell hozzá?
- Mit tehetek az üdülési csekkel, ha nincs rá szükségem?
- 2012. január 16-tól újra igényelhető üdülési csekk
- Mennyit vonnak le ha üdülési csekkel fizetünk, vagy annyit ér a csekk is mintha pénz lenne?