Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Uborkás-tejszínes csirke túrós spenótos gombóccal recept

Uborkás-tejszínes csirke túrós spenótos gombóccal recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Uborkás-tejszínes csirke túrós spenótos gombóccal hozzávalói:
Hozzávalók a húsihoz: 60 dkg csirkemell csíkokra vágva 15 dkg csemege uborka 4 dl tejszín kakukkfű bors só túrós-spenótos gombóc Hozzávalók: Fél kg fagyott spenót 250 g túró 1 db tojá 3 -4 gerezd fokhagyma só
szerecsendió
10 dkg liszt


Az Uborkás-tejszínes csirke túrós spenótos gombóccal elkészítési módja:
Elkészítés: Elkészítése pofon egyszerű. A csirkemellet kis olajon hirtelen fehérségig pirítom, vezet nem kell rárakni, mert úgy is fog engedni a hús,megsózom, és hagyom míg jó félig megfő, utána bele rakom a tejszínt, ,és a fűszereket, ki mennyire szeretni fűszeresen, és készre főzöm. Elkészítése: Olajon a zúzott fokhagymát kicsit megpirítjuk,és rádobjuk a lecsöpögtetett spenótot,besózóm, és készre főzőm,hagyom kihűlni.Ha kihűlt hozzáadjuk az összetört túrót, 1 egész tojást, csipet szerecsendiót, sót és a lisztet, hogy közepes keménységű legyen. Gombócokat formálunk belőle, lisztbe forgatjuk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

Ha spenót püréből készítjük, a spenótból 200g is elég, valamint adjunk a túró spenót keverékhez zsemlemorzsát vagy búzadarát, hogy ne legyen túl híg.


Kategória: Húsételek receptjei


Az uborkás-tejszínes csirke túrós spenótos gombóccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook