Tűzhelyet milyen kímélő festékkel lehet újrafesteni? (tudásbázis)
Két napra meg ki lehet paterolni a gyerekeket. Hajnalban legestem, hétvégére elmegyünk még ha földszinti a lakás is megoldva.
Én mindenféle lámpákat festettem tizenévesen. Az elvileg hőálló sem hőálló, és a sütő sem mindig úgy szigetelt, mint a könyvben. Meg amúgy egy hónapja reggelre kiégett a telefonom a töltőn "ok nélkül". És szó szerint égett, szerencsével, hogy az asztalon jó volt a hőálló bevonat, és nem gyultotta rám a lakást, amíg aludtam.
Én biztos attól is vagyok hülye, hogy az elszíneződés csak egy jel, a többit beszivtam.
Egy sutore felkennek bármi mérgezőt, büdöset, ha száradás után garantáltan funkcionál.
Valahogy igen, de ráadásul még bőven lehet nyitva ajtóablak éjjel-nappal.
Szerintem ilyesmire jobb, ha akár két napig büdös festes után, de utána tényleg állja a hosszas magas hőt is. Biztos nem egészsegesebb a szép lassan leegő festéket sutesenkent, adagolva szipuzni.
Ahogy megnézed a hőálló festékeket, amelyikre írják, hogy hőálló, az esetleg nem bír annyit, mint egy sima akril.
Szerintem a külső lemez nem forrósodik annyira.
De jogos a szempont.
Szerintem a sütő külső oldalait kend le hőálló kályhafestékkel.
[link]
Ez a jelen melegben hamar megszárad, és szerintem utólag már nem párolog.
Nem erre gondoltam ugyan, hanem a régi fajta kályhaezüstre, de látom, az már aligha létezik.
A tűzhelyednek mennyire látszik az oldala? Mennyire van körbeépítve?
Mindenképp kérj esetleg tanácsot előzetesen telefonon, mondjuk egy obis-festékes szakértőtől.
Szia! Köszi,ezt én is néztem, az az egyedüli baj, h nem írják, h hőálló lenne. És nekem az tűzhely oldalát is kell javítanom, ami ugye a sütő üzemelésekor forró. Szóval szerintem erre mindenképp hőálló kellene.Amiket találtam hőállóban eddig, az mind oldószeres volt; amilyen vízbázisúakkal találkoztam, azok pedig egyik sem hőálló. Lehet,h feleslegesen keresek,mert olyan nincs is, amilyent elképzeltem?..
Értem. Nincs udvar, ezért keresem a legmegfelelőbb verziót.
Nincsen lehetetlen, csak tehetetlen... Van egy úgynevezett mellékelzáró csap.
De hátha talál az általad belinkelt oldalon sokkal könnyebb és megfelelő megoldást.
Kívánom, hogy úgy legyen!
Ilyen munkába bele se kezdenék, néz szét használt tűzhelyek közt,jó állapotú épp zománcosat is találsz.
Nekem 43 éves tűzhelyem (is) van, nem rozsdásodik, csak a sütője nem tökéletes.
Amit hoztam a festékről, ott érdemes megnézni a vásárlói értékeléseket is. Én merném használni gyerekek mellett.
És a gázt is kiköti meg vissza? Vagy a gázos megvárja, míg átfesti a tűzhelyet?
Nézd csak, mit találtam:
[link]
Szagtalan zománcfesték címmel rákereshetsz. Ha csak kisebb felületeket kell javítani egyelőre, arra kreatív boltban is találhatsz segítséget.
Szagtalan festék a világon nincsen!
Az alkotóelemei ugyanis ezt nem teszik lehetővé.
A fórumcímre válaszoltam.
Ha az udvaron lefested a tűzhelyet zománc festékkel, akkor estére megszárad és az szagot már nem bocsájt ki, ez nem vízbázisú festékek, amik több napig is áthatják a szobát/lakást.
Sok sikert!
Kedves Vivo44! Köszönöm az ajánlást! Mi az, ami nem olyan bonyolult? Megtalálni a megfelelő festéket?Ha erre gondoltál, ami azt illeti, nem is olyan egyszerű. Amiket te belinkeltél, azok a szagmentes kategóriába tartoznak? A kérdésem lényege ez volt ugyanis.
[link]
[link]
Pedig nem olyan bonyolult még női szemmel sem:-)
Sziasztok! Régebbi gáztűzhelyünket kissé megrágta az idő foga, pereg róla a festék, itt-ott rozsdásodik. Egyelőre úgy döntöttem, újrafestem. Amiatt vagyok némileg dilemmában, hogy ezt mivel is tegyem? Mert hát a lakásból kivinni a festés idejére sem tudom, jó lenne olyan festék, ami alkalmas fémfelület festésére, hőálló, és ami a pláne, hogy szagtalan...Létezik egyáltalán ilyen verzió? Már egy ideje keresgélek, de nem igazán találom a jó megoldást, amiket találtam, leginkább kültéren lenne jó használni, mert oldószeresek...Kicsi a lakás, két gyerek,nem szívesen használnék olyant szert, ami után ki tudja mennyi ideig ilyen agresszív szereket kell belélegezni...Valami ötlete esetleg valakinek?...Köszönöm! :)
További ajánlott fórumok: