Milyen tűzhelyet érdemes venni? (tudásbázis)
Ahol gáz van, ott a szomszédnak is gáza van... Ki tudja, hol sérül a vezeték.
No de ez tényleg remélhetően elmélet.
Az indukcióson a szendvicstalpú edényekben lassabban forr fel a víz, ez igaz, de jó minőségű zománcosban nem nagy ügy. Pontosan én sem értem a működését, de a mágnesség elvén működik, így nem melegíti az egész edényt, csak az edény alját. Ami kifut esetleg, azt simán letörlöm, mert csak az edény forrósága hatására serceg az edény mellett, nem ég rá a lapra.
Időre beállítható, és vészes leégés esetén is kikapcsol. Sőt nem marad bekapcsolva, ha nincs rajta edény.
Ha meg még az áramszolgáltató is azt írja, hogy az indukciós legtakarékosabb főzési megoldás, akkor az valószínűleg tényleg úgy van.
Én attól ájultam el kicsit, hogy felforralom a rizst, leveszem 80 fokra, beállítom 25 percre, és rá se kell néznem, csak szedek, amikor kell.
Gyerekek, idősek számára is biztonságos, nem gyullad meg a pongyola ujja, ha az edényért nyúl...
Kisebb mennyiségű víz forralására, tea leforrázására a vízforraló való.
Nekem semmi ellenérzésem sincs a gázzal kapcsolatban, pl robbanásveszély eszembe se jut. Ahol gázkészülék van ott alap, hogy szakemberrel szereltetem be és rendszeresen ellenőriztetem.
A gyorsaság kérdése, gondolom az edénytől is függ. De hogy őszinte legyek foggggalmam sincs a működési elvéről. Csak személyes tapasztalat, hogy a gátűzhelyen gyorsabban felforr a víz, mint itthon. Persze nem ugyanaz az edény, tehát lehet sok múlik azon is.
Én nem ájultam el az indukciós laptól, persze a régi villanyszálas vagy milyen lapnál sokkal jobb, na attól ideggörcsöt kaptam.
A gázzal főző lányom szerint az indukciós a gyorsabb.
Én kis indukciós főzőlapot használok régóta, energiatakarékos és tiszta.
Na meg robbanást sem okoz.
Nekem elektromos sütőm van és indukciós főzőlap.
A sütő oké, a főzőlapot inkább gázra cserélném, de így utólag þul nagy macera lenne, nem éri meg.
Én nagyon régóta villany főzőlapot használok és most hogy a nagyikhoz, dédikhez többet járok segíteni rácsodálkoztam, hogy mennyivel jobb a gáz. Gyorsabb, teljesen jól szabályozható. Persze tisztítani nehezebb de ez apróság.
Nem tudom mi lett vele.
Beko mindkettő márkája.
A gázfőzőlap 5 égős, fekete edzett üveg.
A sütőm elektromos, fehér grillezős, stb.
Azért döntöttem a gázfőzőlap mellett, mert ha véletlenül nincs villany, akkor gáz csak van:D
2017-ben jártam ebben a cipőben, addig gáztűzhelyem volt.
Elektromos tűzhelyet vettem, felül indukciós és imádom.
Korábban már volt egy indukciós rezsóm így volt tapasztalatom vele.
A márkát az döntötte el hogy nem beépíthető, 50 cm széles kellett, 60-asból nagyobb a választék. Elektrolux lett, teljesen elégedett vagyok vele.
Segítségeteket szeretném kérni,konyha felújítás előtt állok és nem tudom milyen tűzhelyt vegyünk majd. Gáz/villany, vagy teljesen villany ..melyik a jobb. Milyen márkát ajánlotok?
(Jelenleg sima gáztűzhelyem van.)
Esetleg tudtok saját képet is mutatni?
Köszönöm és Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek 🍸✨
További ajánlott fórumok:
- Érdemes-e olyan tűzhelyet venni, amelyiknek világítás van a sütőterében?
- Most vettünk egy kombi tűzhelyet és sütési tippekre lenne szükségem. Mit, mennyi ideig süssek és milyen fokozaton.
- Tűzhelyet milyen kímélő festékkel lehet újrafesteni?
- Az inox tűzhelyet mivel tisztítjátok?
- Melyik kombinált tűzhelyet ajánlanátok a mostani kínálatból, maximum 90.000 Ft-ig?
- Gáz vagy kombi tűzhelyet érdemes venni?