Most vettünk egy kombi tűzhelyet és sütési tippekre lenne szükségem. Mit, mennyi ideig süssek és milyen fokozaton. (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Mi most vettünk kombinált tűzhelyet. 1x sütöttem benne csibecombot légkeveréssel középen, ma meg pizzát próbáltam, de olyan lett szegény, mint a cipőtalp. Majdnem meg is égettem.
Hogy szoktátok a pizzát sütni? Hány fokon? Mennyi ideig? Légkeveréssel vagy csak felső sütéssel?
Előre is köszi!
Szia !
Nekem is az van , sokat kell probálgatni, mert amig kitapasztalod addig párszor odaeg.Húst alsó felső sütéssel középen sütök. Kacsasütő tuti tipp. és fokozatosan emelem a hőmérsékletet.
Süti csodás benne, mindenhol egyenletes lesz!!!!!
Jó próbálkozást:-)
Így szoktam én is ,de valahogy az én sütőmbe 2,5-3 óra kell hogy megpuhuljon.Meg vagy 40 perc hogy szép piros legyen.Úgyhogy ha oldalast sütök már 8-kor be kell tennem az ebédet.Nekem egy kicsit sok időnek tűnik.
Van kint egy másik gáz sütőm is, abba 2 óra alatt kész az oldalas.
Igaz,a villany sütőbe finomabb!
Én az oldalast darabolva sütöm. Van egy fém kacsasütő edényem,abban szoktam.Ha nincs ilyened,tepsiben,fóliával süsd,és amikor már puha, (ez 200 fokon 1,5-2 óra villany sütőben)akkor leveszed a fóliát,és pirosra sütöd a húst.Ha légkeveréses a sütőd,kapcsold rá,gyorsabban pirul.
Vizet feltétlen kell alá önteni,1kg kg oldalashoz kb. 1 dl.
Néhány tippet tudok adni, 4 éve használom rendszeresen a légkeveréses sütőmet:
piskóta: 1-2 perc 200 fokon, majd utána 160-170 fokon sütöm, tűpróbával ellenőrízve a süti elkészültét. A légkeverést nem szabad bekapcsolni, tönkreteszi a tésztát.
kelt tészták: 200-210 fokon kell sütni, néha rá lehet kapcsolni a légkeverést, ez a fajta süti "imádja", de csak óvatosan, meg ne égjen.HA kevés az időm, a kelsztést is a sütőben végzem, beállítom a legalacsonyabb hőfokra ( nálam 40-50 fok), és akkor szépen, gyorsan megkel a süti.Van, hogy egy kicsit kinyitom a sütőajtót, hogy ne legyen túl meleg odabent a levegő, de sorozatosan nem szabad nyitogatni, mert "megfázik a tészta".
húsok:ha 150 fokon sütöd, nagyon lassan készül el, de mennyeien omlós lesz, de én általában időhiány miatt 180 fokon sütöm. A légkeverést az utolsó pár percben kapcsolom rá, ettől szép piros, ropogós lesz a hús, de sokáig nem szabad ( elég kb. 5 perc), mert nagyon kiszárítja a húst.
piték: 180 fokon szoktam sütni, amíg szép piros nem lesz a teteje.
rakott ételek:200 fokon sütöm őket, addig, amíg a teteje szép piros nem lesz.
rétesek, hajtogatott tészták: 200 fokon sütöm, pirulásig, a végén egy-két perc légkeverés mehet.
A kelt tésztáknál kifelejtettem a pogácsákat:200 fokon sütöm, úgy, hogy a sütő aljába teszek egy lapos tálban forró vizet, ez sütés közben gőzben "fürdeti" a sütiket, ettől finom puha marad.Régebben látványpékségünk volt, ott is ezzel a módszerrel kellett a kelt sütiket kisütni, nagyon jó trükk.
Én is most tanulom a technikáját. Te nem kaptál hozzá használati útmutatot? Ha gondolod leirhatom ami nekem van.
de igy se egyszerű,általában minden hőlégkeveréses módban sütök mert elvileg ez a leggyorsabb, amúgy meg sztem ki kell tapasztalni mit-hol kell sütni
Szia!
Én villanysütőhöz tudok hozzászólni.
hurka, kolbász 150 fokon kb 1,5 óra
csirkecombok 180 fokon kb 1,5 óra, feleidőn rajta az alufólia
4 tojásos piskóta 200 fokon, 10 perc
héjába sült krumpli 200 fokon, kb. 1 óra
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem.
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)
- Bevásároltam ma is ruhákból. Pedig már nincs is szükségem...
- Segítsetek!!! Tanácsra lenne szükségem! :(
- Segítsetek! Diétákra, fogyis tippekre lenne szükségem!