Túrós pite recept

Elkészítési idő 50 perc

A Túrós pite hozzávalói:
25 dkg liszt, lehet a fele rétes liszt
15 dkg margarin
2 tojás sárgája
15 dkg porcukor
1 cs sütőpor
csipet só
1 teáskanál rum

50 dkg túró
10 dkg porcukor
2 dl tejföl
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
4 tojás fehérje
1 citrom reszelt héja
fél teáskanál fahéj


A Túrós pite elkészítési módja:
Elkészítjük a tésztát: a margarint kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojás sárgát, rumot, a csipet sót. Jól összedolgozzuk. Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Tepsibe tesszük és félig megsütjük, kb 20 percig. Addig elkészítjük a túrókrémet: a túrót összetörjük villával, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojássárgát, a tejfölt a citromhéját, fahéjat. Kemény habbá felverjük a tojásfehérjéket és ezt is belekeverjük. Így öntjük rá a félig kisütött tésztánkra. Még 20 percig sütjük.

A félig kisütött tésztára lehet baracklekvárt kenni, mielőtt ráöntenénk a túrókrémet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook