Túrógombóc édesítőszerrel? Próbálta már valaki? Én szorbittal csináltam, de szétesett a főzővízben. Van valakinek tuti receptje? (tudásbázis)
Én zabkorpával és édesítővel csinálom. Még sosem esett szét, fél órát kell pihentetni.
Édesítős tejföllel eszem :)
Én így csinálom, mióta megtaláltam ezt a receptet, és ez azért jó, mert nem kell főzni, tehát nem esik szét :) A végén pedig tehetsz rá azt, amit akarsz, én pl. darált kekszbe szoktam beleforgatni, úgy is nagyon finom. És végül porcukros tejföllel locsolom meg, ez lehet édesítőszeres tejföl is természetesen.
Kukoricadarás túrógombóc villámgyorsan
hozzávalók 4 főre
3 dl kukoricadara
4,5 dl víz
250 g félzsíros tehéntúró
2 dkg vaj
egy csipet só
A prézlihez:
3-4 ek napraforgóolaj
8-9 ek zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
tejföl
kristály-, vagy porcukor
Elkészítés
Egy jénai tálba beleöntjük a vizet, a kukoricadarát, a vajat és a sót, összekeverjük, majd befedve betesszük a mikrohullámú sütőbe, 750-800 W - on 10-12 percre.
Amikor kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni egy kissé.
Mikor langyos, belerakjuk a tehéntúrót, és elkavarjuk.
Vizes kézzel kb. golflabdányi gombócokat formázunk, vagy akkorát, ami az ízlésünknek megfelel. /Mi jobban kedveljük a kisebb méretű gombócokat./
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Beleforgatjuk a kész gombócokat, és egy kicsit átmelegítjük az egészet.
(Én ez helyett darált kekszbe forgatom a gombócokat)
Amikor kész, adagonként ízlés szerint tejföllel, kristály-, vagy porcukorral tálaljuk.
Én ugyan ugy csinálom mint a rendes túrógombócot csupán csak cukor helyett T gazdaságos édesítőt teszek bele. A normál nagykiszereléső édesítők mellett van a pőolcon, ilyen piros kupakja van, homokóra alakú a doboza,é por alaku a dolog.
Asszem 700ft volt. Na én ezzel szoktam, és tuti jó a gombóc:)
A túrógombócba nem is kell semmilyen édesítés :)
Viszont én apró szemű zabpehellyel készítem dara helyett, finomabb, könnyebb, nem esik szét. És diétás is, hogy a témánál maradjunk :)
További ajánlott fórumok:
- Stevia (sztívia) természetes édesítőszer
- Aspartam és egyéb édesítőszerek
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Miért zárkoztok el, egy új, de egészséges édesítőszer (növény) a Stevia kipróbálásától?
- Hogy tudok túrógombócot csinalni?
- Szerintetek melyik édesítőszer a legjobb, ami nem tartalmaz káros adalékokat?