Túrófánk készítése (beszélgetés)
:)
Igazad van !
Végül milyet sütöttél?
Biztos jól sikerült!
nekem ilyen van,évek óta sütöm ,nagyon finom,
25 dkg túró,
2 felvert tojás,
2 evőkanál cukor,
1cs, vaniliás cukor,
csipet só,
10 dk sima liszt,
mokkáskanál,sütőpor,
a túrót villával összetörjük,összekeverjük a tojással,cukorral+vaniliáscukorral,sóval,és a sütőporos liszttel,
jól eldolgozzuk,és már süthetjük is,bő forró olajban,közepes lángon, kanalanként rakjuk bele,
ne tegyél egyszerre sokat mert megnőnek,
jó étvágyat hozzá,
Ha kezdő házitündér vagy, javaslom, hogy próbálj ki több receptet és a végén meglátod melyik szimpatikus!
Én már legalább 40 éve készítek egy félét, amit
ugyan túrófánknak hívunk, de nem a hagyományos kerek fánkforma, hanem kanállal szaggatjuk az
olajba.
Hozzávalók:
250 gr. Tehéntúró
200 gr. Tejföl
220 gr. Rétesliszt
3 db. egész tojás
2 mokkáskanál sütőpor
2 teáskanál porcukor
2 csipet só
A lisztbe belekeverjük a sót, sütőport és a cukrot.
A túrót villával áttörjük, hozzátesszük a tejfölt és a tojást, alaposan összekeverjük majd
hozzátesszük a lisztet és ezzel is összedolgozzuk.
Csak addig pihen a tészta amíg az olaj felmelegszik, de csak közepes hőmérsékletű legyen, mert ha forró, akkor kívül piros, de
belül nyers marad.
Legalább 2-3 ujjnyi olajban kell sütni és akkor
ha kész az egyik fele, magától megfordul.
Remélem segítségedre voltam és sikerül egy jó
kis túrófánkot sütni neked is :)
További ajánlott fórumok:
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Kecskesajt készítése
- Házi fagyi készítése (ötletek, receptek)
- Rántás készítése indukciós főzőlapon
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Hogyan kezdjek hozzá egy kutyház készítéséhez?