Tudna nekem egy cukrász segíteni, hogy a sok túró rudi recept közül melyik hasonlít leginkább a pöttyöséhez?És az pontosan hogyan készül? (tudásbázis kérdés)
Túró rudi - házilag
Túró rudi - házilag elkészítve
Hozzávalók : 0.5 kg túró, 2 vaniliás cukor, 2-3 evőkanál cukor, fél citrom leve, 1 citrom héja reszelve,1 kis tejföl, 3 teás k.zselatin
A csokimázhoz : 10 dkg tortabevonó, 10 dkg vaj vagy margarin
Elkészítés :
A túrót egy nagyobb szűrőn áttöröm és jól összekeverem az összes hozzávalókkal a zselatin kivételével. A zselatint 1 dl.vizzel felhevítem, és langyosan beleöntöm a túróba. Az összekevert masszát a folpakba rakosgatom, és vékony rudakba szorosan betekerem. A két végét jó becsavaron. Ezt egy éjszakán át a hűtőben tartom. Másnap a csokit gőz fölött a vajjal simára olvasztom,és amikor már nem meleg, de még jó folyós, egyenként beleforgatom, az előzőleg kicsomagolt és feldarabolt masszát. Érdemes egy rácsra kiszedni,hogy le tudjon csorogni a felesleges csoki. Vékony pengéjű késsel könnyedén le lehet szedni dermedés után.
Andi konyhaja-gportal.hu
Valaki elkészítette már a lent leírt rudit?
Én igen! Nekem nem ízlik. Semmi köze "a túró rudi"hoz.- szerintem!
Garmy - utólag elnézést kérek, igazad volt, ez csak "édestúró" ez valóban nem az, amire számítottam!
Szia!
Nekem is van sportszelet receptem! Enyém hasonlít! Nagyon finom! Ha gondolod, kicserélhetjük, hogy leteszteljük! :)
Szerintem a bolti túrórudinak azért van finom íze, mert alig van benne túró, és nincs az a fanyar túróíz.
Szerintem amit írtatok receptet, annak olyan íze lehet, mint az édes túróstésztára rakott túróskrémnek. Semmi köze a bolti rudiízhez.
Sokszor próbáltam már hasonló cuccokat csinálni, mint a bolti, de azok annyi mű cuccot használnak, hogy úgysem lehet utánozni. Van sportszeletes receptem, de szinte nem is hasonlít a boltihoz. Vagy pl. a különféle kókusztekercsek, amiket városi bulikon szoktak árulni sátorból, na azt sem tudom leutánozni.
Sziasztok!
És a túrót le kell csepegtetni,vagy sem?
Jujjjjjjjjjj,nagyon jól hangzik!
Kimásolhatom?
Túró Rudi
PDF | Nyomtatás | E-mail
Felhasználói értékelés: / 93
GyengeJó
Írta: Sutemeny receptek
2007. november 01. csütörtök 18:40
Túró Rudi
Hozzávalók:Túró Rudi
½ kg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)
2 dl tejföl
1 tábla tortabevonó (pl. Katica)
"extrák": lekvár vagy mazsola
Elkészítés:
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.
Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük. (Fontos: nem szabad megfagynia!!)
Az őzgerincből egy tálra borítjuk, a csokit felolvasztjuk, és leüntjük vele a túró rudat.
"Extrák": A masszába keverhetünk mazsolát, vagy egy másik verzió: először csak a túrós massza felét simítsuk az őzgerinc formába, kenjünk rá egy réteg lekvárt, majd fedjük be a maradék túróval.
Címkék: Túró Rudi
Kedvencek sütireceptekhez (194) | Tedd ki ezt a sütemény receptet honlapodra, blogodra | Találatok: 26485
További ajánlott fórumok:
- Szólánc híres emberek nevével + egy smiley, (hogy leginkább) mit érzel ha hallod a nevét.
- Mire van most leginkább szükséged?
- Netes oldal, ami a fényképedet bemásolva kiadja, hogy kire hasonlítasz! Tudtok segíteni, hogyan találom meg? Köszi!
- Milyen állatra hasonlítasz leginkább?
- Szeretnék olyan torta vagy sütireceptet, ami gyors, egyszerű, hasonlít ízvilágában a zserbóra. Tudtok ebben segíteni?
- Kiadó/Bérelhető tükrös termet keresek Bp-en(leginkább Pest). Tudtok segíteni?