Tudja valaki miért főhetett szét a túrógombócom? (tudásbázis)
En ezt a receptet,itt kint tanultam,es bevalt.
1 cs turo
1 tojas
3 evokanal buzadara
1 evokanal liszt
pici so
1/4 orat pihen,es forro vizbe tenni
vaj is kell bele? az én receptem a prézli alá a pirításhoz ír csak vajat.
én is sokallom a tojást. a lényeg, hogy mikor összekutyulod, olyan se túl lágy, se túl kemény gombócok legyenek! a túl lágy is szétfő! esetleg hagyd állni kicsit h.a gríz megszívja magát.
Tulajdonképpen az a lényege az egész receptnek,hogy előbb készít egy tejbegrízt és utána belekeveri a túrót,majd főzés nélkül beleforgatja a prézlibe.Komolyan mondom,amióta így készítem nem volt vele gondom,holott előtte mindig szenvedtem.Vagy túl kemény vagy túl lágy lett.
Ha így csinálnád legközelebb vizes kézzel formázd a gombócokat úgy könnyebb lesz.
Azt nem tudom,hogy miért főtt szét,de legközelebb próbáld meg ezt a receptet.Robi féle túrógombóc.Amióta így készítem nincs vele gond.
Hozzávalók 4 személyre:
* 1 l tej
* 30 dkg búzadara
* ½ kg túró
* 1 evőkanál vaníliás cukor
* 15 dkg kristálycukor
* 15 dkg porcukor
* 3 dl tejföl
* zsemlemorzsa
* citrom, és narancs
* mentalevél a díszítéshez
Tejbegrízt főzünk. Egy fazékba vizet öntünk, felforraljuk, és hozzáadjuk a tejet. Teszünk bele sót, cukrot, darát, majd felforraljuk.
A túrót összemorzsoljuk, villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Reszelünk hozzá citrom- és narancshéjat, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, és a megfőtt darát. Az egészet összedolgozzuk.
A zsemlemorzsát szárazon serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és megforgatjuk benne a gombócokat.
Én mindig mindent szemre teszek bele zubogó vízbe és pihentetés nélkül, mégsem fő szét soha. Szerintem is a vaj lehetett a baj. :)
Szia, amúgy. :))))
Ez biztos jó, én is így csinálom!
A vaj forró vízben olvad, semmi összetartó ereje! Fölösleges bele.
Na megnéztem, a dara annyi, csak fél kiló túróhoz. Nekem ez soha nem szokott szétesni, kipróbált recept :)
50 dkg túró
2 db tojás
13 dkg búzadara
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
1 teáskanál só a főzővízbe
vártál vele egy fél órát, hogy a dara megszívja magát, mielőtt beletetted vízbe?
(egyébként nekem a tojás mennyisége is soknak tűnik ennyi túróhoz)
További ajánlott fórumok:
- Hogy tudok túrógombócot csinalni?
- Hitelt hátralevő részét valaki egybe vissza tudja fizetni, ilyenkor hogy történik?
- Tudja valaki, hogy miért reped szét a mákos kalács?
- A kutyáim szétrombolják a kertemet. Állítólag van egy virág aminek az illatát nem szeretik... Tudja valaki mi ez?
- A bekavart túrógombóctésztát hogy lágyíthatnám? Több túróm nincs.
- Gyakorlott háziasszonyok, túrógombócban segítenétek?