Tudja valaki, hogy miért reped szét a mákos kalács? (tudásbázis)
19. kismaca (válaszként erre: 17. - 31c1daa9fa)
2011. dec. 9. 11:06
Köszi az ötletet.legközelebb kipróbálom!
18. e32d76b828
2011. dec. 8. 13:13
gőzők...gázok de úgy szép nem?
17. 31c1daa9fa
2011. dec. 8. 12:44
Anyám meglocsolja egy kis langyos vízzel a tetejét, nem reped szét.
16. 6187eb1c9a (válaszként erre: 15. - Szilvamama)
2011. dec. 8. 12:44
:)
15. Szilvamama (válaszként erre: 14. - Kismaca)
2011. dec. 8. 12:42
Mondom én, hogy a sok jótól :)
14. kismaca (válaszként erre: 8. - Szilvamama)
2011. dec. 7. 22:07
Az íze az nagyon tuti!A család imádja,jó sok mákkal!a tésztája pedig biztosan jó mert ahogy nyújtom el szalad benne a buborék.megkenem tojással,megszurkálom.aztán még negyed órát hagyom,ismét megkenem és mégis mindíg kireped!
13. 6187eb1c9a
2011. dec. 7. 12:21
Találtam még valamit,anyum dolgai között...,akkor is megreped,ha túl puhára készítettük a tésztát,túl sok tejjel,vagy,ha a sütő nem volt elég meleg.
12. Szilvamama (válaszként erre: 11. - 6187eb1c9a)
2011. dec. 7. 11:58
Nincs mit :)
11. 6187eb1c9a (válaszként erre: 10. - Szilvamama)
2011. dec. 7. 11:57
Köszönöm:-)
10. Szilvamama (válaszként erre: 9. - 6187eb1c9a)
2011. dec. 7. 11:43
Megszórod, elsimítod, nem kell vastagon, érzed, hogy nem ragad.
9. 6187eb1c9a (válaszként erre: 8. - Szilvamama)
2011. dec. 7. 11:38
Ne haragudjatok offolnék,lehet,hogy mást is érinti a kérdésem.Betettem a mézest a hűtőbe,ha kiveszem,mennyire kell meglisztezni a deszkát?
8. Szilvamama
2011. dec. 7. 11:15
A túl sok jótól - szokták mondani a régi öregek :)
7. 6187eb1c9a
2011. dec. 7. 11:02
lehet,hogy sok a cukor,vagy túl kelt.
6. melone13
2011. dec. 7. 11:01
Vagy a tészta nagyon kemény,vagy a töltelék túl laza,nedves,így a sütés közben keletkező gőz nyomja szét.Illetve igen meg is kell szurkálni.
5. 41fdab80c1
2011. dec. 7. 11:00
Vastagabb eszközzel, (pl. hurkapálca, de ettől a kínai evőpálcika még jobb) szurkáld meg teljesen az aljáig és hideg helyen, pl. a hűtőben tartsd a sütés előtt legalább 1 óráig.
4. andrea0223
2011. dec. 7. 10:53
Ha nagyon nedves a töltelék akkor is szétreped.N
3. zefex
2011. dec. 7. 10:46
Más recept szerint az oldalát kell megszurkálni.
2. titati
2011. dec. 7. 10:41
Szúrd meg a tetejét, hátha.
(sajnos a mák nagyon hajlamos a repedésre :-(
1. kismaca
2011. dec. 7. 10:31
Tudja valaki, hogy miért reped szét a mákos kalács?
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja hol lehet kapni "Mézeskalács fűszerkeverék"-et?
- Tudja valaki a mákos guba receptjét? Már annyi félét olvastam, hogy nem tudom eldönteni melyik a jó :-)
- Miért esett össze a mákos kalácsom?
- Miért reped meg a kalács sütés közben?
- Angol nyelvterületen élők segítség! Mézeskalács receptben az egyik hozzávalóként "pudding mix" van feltüntetve. Tudja valaki, mi lehet ez?
- Nem tudja valaki a tavaly decemberi Nők lapjában megjelent mézeskalács receptet? Légyszi küld el nekem priviben!