Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért reped meg a kalács sütés közben? fórum

Miért reped meg a kalács sütés közben? (tudásbázis)


2009. jan. 9. 05:58
Lehet, hogy túl szorosra csavartad fel és nem volt hely a növekedésre.
2009. jan. 6. 16:46
mert nincs eléggé megszurkálva,és gyorsan sül.
2008. okt. 26. 16:22
mert túl gyorsan van sütve és nagy hőnél.
9. kerinezsuzsi (válaszként erre: 8. - Dadianya)
2008. aug. 4. 21:50
Nem tudom már hol olvastam, hogy a gőz segíti a kelést. Nekem nincs olyan modern sütőm, így egy kislábasba teszem be az aljára, és amikor már jól feljőtt akkor kiveszem, így megpirul! Ezt csinálom az össze élesztős sütivel!
2008. aug. 4. 21:35

Köszi mindenkinek!

Nem kentem be tojássárgájával,étolajjal kentem meg a tetejét,így szép fényes lett.

Megszúrkálni nem mertem,de ezután kipróbálom.


Én is arra gondoltam,hogy sok lehet az élesztő.1 kg liszthez 1 cs.élesztőt ír a recept.Lassan sütöttem,de mégis szétrepedt.

A vízet miért teszed be,miért jön jobban fel tőle?

Még kezdő vagyok e téren,de majd remélem belejövök.Mást szeretek sütni,de az élesztőstől mindig féltem,hát most belevágtam.Előbb-utóbb sikerülni fog.

2008. aug. 4. 13:04
az oldalát szurkáld meg hogy levegőt kapjon
2008. aug. 4. 13:00
Tovább kell hagyni kelni, mielőtt beteszed a sütőbe! Először a tojás sárgájával kenem be, hagyom kicsit száradni rajta, utána a fehérjével, így márványozott lesz. Én szoktama sütő aljára egy kislábasba vizet is tenni, így szebben feljön, és mikor pirulni kezd kiveszem!
2008. aug. 4. 12:28
Megszurkáltad villával sütés előtt?
2008. aug. 4. 12:06
Talán sok az élesztő?
2008. aug. 4. 11:48
Én mindig bekenem tojássárgájával, de azért van, mikor így is megreped....
2008. aug. 4. 11:43
szia beszoktad kenni a tetejét tojássárgájával ?
2008. aug. 4. 11:37
Miért reped meg a kalács sütés közben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook