Gyakorlott háziasszonyok, túrógombócban segítenétek? (beszélgetés)
A 3. 4. és 8.-ban minden lényeges információt megkaptál.
Legfeljebb annyit tehetek hozzá, hogy ha nyúlpaprikáshoz készíted, akkor nem kell bele semmilyen cukor, vagy édesítőszer, viszont a kapor kiválóan harmonizál ízben a húzhoz, ezért bátran keverhetsz a gombócba.
Bátran próbáljad ki.
Jó étvágyat hozzá!
Milyen "ír"-re gondolsz??
A könyv ír két evőkanál olajat!
Te az ÍRÓ-ra gondoltál, az már rég nem kapható és nem is kell bele.
fél kg túró, 4 egész tojás, 2 dl búzadara, egy csipet só.
10dkg morzsa, étolaj 2 evőkanalat ír, de ettől több kell kicsit. Legalábbis Én többet szoktam.
2 dl tejföl, bele porcukor és vaníliás cukor, picit meglangyosítod, h elolvadjon a cukor benne.
Ezzel meglocsolni fogyasztás előtt :-)
Jó étvágyat.
Lehet Én is fogok csinálni a hétvégén :-D
Könyv hiányában megadnád nekem miből mennyi kell, kérlek?
Köszi. Mindenképp a hagyományos érdekelne.
Akkor fel van adva a lecke? Megijesztettetek. Ilyen nehéz elkészíteni?
Attól féltem, hogy sok búzadara kerül bele és túl kemény lesz, ezért is kértem segítséget, de hogy ennyire nehéz az meglep.
NIncs szakácskönyvem.
Szia!
Gondolom kapsz pár jó ötletet.
A túrógombócnál nagyon fontos az arány, se ragacsos, se kemény ne legyen.
Én úgy szoktam a búzadara a túró negyede legyen. A főzés előtt érdemes 1-2 órával összekeverni.
tejjel még nem hallottam sosem.
én teszek bele csipet sót, cukrot, vaníliát 2 egész tojást habosra verve.
Lobogó vízbe teszem, majd lassú tűzön főzöm, amíg pörögni nem kezdenek.
Az sem baj, ha az említett búzadara mennyiséget megfelezed és ami hiányzik azt liszttel pótolod, nem keményedik akkor olyan könnyen.
A hagyományos túrógombócban tej nincs, és tojás is kell bele, hiszen az tartja majd össze.
Ha van Horváth Ilona szakácskönyved, abban részletesen le van írva.
Minden összetevőt egy tálba teszel. Jól összekevered és hagyod állni pár órára.
Aztán forralsz vizet egy lábasban és amikor forr, vizes kézzel gombócokat formálsz és beleteszed a lobogó vízbe.
Ha feljöttek a víz tetejére, még pár perc és veheted ki.
Szűrőre teszed, miután lecsöpögtek a pirított zsemlemorzsában (olajban megpirítod a morzsát) megforgatod és kész :-)
Sziasztok!
Soha életemben nem készítettem még, de a bátyuskám kedvence. Mivel ma van a szülinapja, szeretnék készíteni neki, de nem szeretném most elrontani.
Segítenétek? Leírnátok részletesen, hogyan készítitek?
Megnéztem itt egy receptet, ezek szerint így készül, ez jó recept, a hagyományos túrógombócot szeretném:
500 g túró
2 cs. vaníliás cukor
3-4 ek. cukor
0, 5 l tej
1-1,5 csésze búzadara
pirított zsemlemorzsa
További ajánlott fórumok:
- Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája?
- Régi idők praktikái a mai idők háziasszonyainak
- Én, a várandós, egygyermekes, lassan diákká váló élettárs és háziasszony
- Oszd meg kedvenc receptedet:) Kezdő és haladó háziasszonyoknak
- Hogy tudok túrógombócot csinalni?
- Reflux diétában jártas háziasszonyok, segítenétek?