Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gyakorlott háziasszonyok, túrógombócban segítenétek? fórum

Gyakorlott háziasszonyok, túrógombócban segítenétek? (beszélgetés)


2012. febr. 4. 00:33

A 3. 4. és 8.-ban minden lényeges információt megkaptál.

Legfeljebb annyit tehetek hozzá, hogy ha nyúlpaprikáshoz készíted, akkor nem kell bele semmilyen cukor, vagy édesítőszer, viszont a kapor kiválóan harmonizál ízben a húzhoz, ezért bátran keverhetsz a gombócba.

Bátran próbáljad ki.

Jó étvágyat hozzá!

10. kiraanyu (válaszként erre: 9. - Csirivirir)
2012. febr. 3. 11:39

Milyen "ír"-re gondolsz??


A könyv ír két evőkanál olajat!

Te az ÍRÓ-ra gondoltál, az már rég nem kapható és nem is kell bele.

9. Csirivirir (válaszként erre: 8. - Kiraanyu)
2012. febr. 3. 09:42
Nagyon szépen köszönöm. Az ír helyett tehetek bele natúr joghurtot vagy mivel helyettesíthetném? Az nem kapható ebben a boltban, már korábban kerestem, de nem volt kapható.
2012. febr. 3. 09:34

fél kg túró, 4 egész tojás, 2 dl búzadara, egy csipet só.

10dkg morzsa, étolaj 2 evőkanalat ír, de ettől több kell kicsit. Legalábbis Én többet szoktam.

2 dl tejföl, bele porcukor és vaníliás cukor, picit meglangyosítod, h elolvadjon a cukor benne.

Ezzel meglocsolni fogyasztás előtt :-)


Jó étvágyat.


Lehet Én is fogok csinálni a hétvégén :-D

7. Csirivirir (válaszként erre: 3. - Kiraanyu)
2012. febr. 3. 09:29

Könyv hiányában megadnád nekem miből mennyi kell, kérlek?


Köszi. Mindenképp a hagyományos érdekelne.

6. Csirivirir (válaszként erre: 2. - D550c57e19)
2012. febr. 3. 09:27

Akkor fel van adva a lecke? Megijesztettetek. Ilyen nehéz elkészíteni?


Attól féltem, hogy sok búzadara kerül bele és túl kemény lesz, ezért is kértem segítséget, de hogy ennyire nehéz az meglep.


NIncs szakácskönyvem.

5. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 4. - 9b10f3d7ff)
2012. febr. 3. 09:25
Egyszer nem volt otthon morzsám, és darált háztartási kekszben fogattam meg, jó volt úgy is :)
2012. febr. 3. 09:23

Szia!

Gondolom kapsz pár jó ötletet.

A túrógombócnál nagyon fontos az arány, se ragacsos, se kemény ne legyen.

Én úgy szoktam a búzadara a túró negyede legyen. A főzés előtt érdemes 1-2 órával összekeverni.

tejjel még nem hallottam sosem.

én teszek bele csipet sót, cukrot, vaníliát 2 egész tojást habosra verve.

Lobogó vízbe teszem, majd lassú tűzön főzöm, amíg pörögni nem kezdenek.

Az sem baj, ha az említett búzadara mennyiséget megfelezed és ami hiányzik azt liszttel pótolod, nem keményedik akkor olyan könnyen.

2012. febr. 3. 09:15

A hagyományos túrógombócban tej nincs, és tojás is kell bele, hiszen az tartja majd össze.


Ha van Horváth Ilona szakácskönyved, abban részletesen le van írva.


Minden összetevőt egy tálba teszel. Jól összekevered és hagyod állni pár órára.

Aztán forralsz vizet egy lábasban és amikor forr, vizes kézzel gombócokat formálsz és beleteszed a lobogó vízbe.

Ha feljöttek a víz tetejére, még pár perc és veheted ki.

Szűrőre teszed, miután lecsöpögtek a pirított zsemlemorzsában (olajban megpirítod a morzsát) megforgatod és kész :-)

2012. febr. 3. 09:15
szia! Őszinten szólva nekem mindig kihívás volt a gombóc mindig szétesett. Ez az egy recept vált be.nem kemény de nem is nagyon lágy. Fél kg túró 3 tojás 2dl búzadara cukor esetleg citromhéj. Összekeverem 1éjszakát áll. forró vízben kifözöm.
2012. febr. 3. 09:10

Sziasztok!


Soha életemben nem készítettem még, de a bátyuskám kedvence. Mivel ma van a szülinapja, szeretnék készíteni neki, de nem szeretném most elrontani.


Segítenétek? Leírnátok részletesen, hogyan készítitek?


Megnéztem itt egy receptet, ezek szerint így készül, ez jó recept, a hagyományos túrógombócot szeretném:


500 g túró

2 cs. vaníliás cukor

3-4 ek. cukor

0, 5 l tej

1-1,5 csésze búzadara

pirított zsemlemorzsa

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook