Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A bekavart túrógombóctésztát hogy lágyíthatnám? Több túróm nincs. fórum

A bekavart túrógombóctésztát hogy lágyíthatnám? Több túróm nincs. (tudásbázis)


15. biromoni (válaszként erre: 14. - Orsibigyu)
2012. máj. 6. 10:33
:))
2012. máj. 4. 20:19
Tojas, tejfol bejott. Finom lett.
2012. máj. 3. 09:50
Tojással
12. syria (válaszként erre: 10. - D60fdef667)
2012. ápr. 26. 18:10

Főzés nélküli túrógombóóóc??? Na, azt megnézem. :D


A fórumindítónak: én tejjel próbálkoznék, hiszen az lehetett a hiba, hogy sok dara került bele, ami kiszárította, tehát nedvesség kell neki. Esetleg mehet hozzá felvert tojás is, nehogy aztán szétessen.

11. dorry
2012. ápr. 26. 18:07

Tojásfehérje habbá verve! Épp tegnap csináltam! :))

Az én receptem:

Fél kg túró, 3 tojás, 3- kanál gríz, csipet só

A tojásfehérjét habbá verjük, előtte a többi hozzávalót kikeverjük, majd mindent összekavarunk. Kb. fél- 1 órát állni hagyjuk, majd gombócokat formálunk, kifőzzük, zsemlemorzsába forgatjuk!

2012. ápr. 26. 17:53

Ha nem minősül reklámnak (remélem), akkor a legközelebbi túrógombóc készítéshez jó szívvel tudom ajánlani az "Andi konyhája" oldalról a főzés nélküli túrógombóc receptjét.

Én elkészítettem, és szerintem remek.

9. 298b15dfdd (válaszként erre: 7. - C6973617d3)
2012. ápr. 26. 17:23
csak a sárgájával,mert a fehérjétől kemény lesz..
2012. ápr. 26. 17:22
Esetleg egy kevés tejszín?
7. c6973617d3 (válaszként erre: 1. - Orsibigyu)
2012. ápr. 26. 17:16
tojással attól lazább lesz, de nem fog szétesni
2012. ápr. 26. 17:15

Én azt gondolom hogy a tojás sem lehet rossz mert az összetartja .

De ez sem 100% én még nem jártam így

5. da33d8ee16 (válaszként erre: 2. - Orsibigyu)
2012. ápr. 26. 17:15

Én azt gondolom, hogy a tojáshab(fehérjét felpüfölöd) némileg segítene rajta!


Én olyan receptet ismerek, amibe amúgy is kell!

2012. ápr. 26. 17:14

gondolom az a baj hogy sok darát tettél a túróhoz


szerintem pici tejföl vagy pici tej ,

2012. ápr. 26. 17:13
Ici-pici tejföl?
2012. ápr. 26. 17:13
Szóval nagyon keményre sikeredett, miután a dara megszívta magát nedvességgel. Ha így marad olyan lesz mint a kő. De több túróm nincs, mert az biztos lágyítaná. Csak biztosra megyek. Mert inkább egy kemény gombóc mint egy szétfőtt.
2012. ápr. 26. 17:11
A bekavart turógombóctésztát, hogy lágyíthatnám? Több túróm nincs.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook