Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki, hogyan kell Kirsch tortát sütni? fórum

Tudja valaki, hogyan kell Kirsch tortát sütni? (tudásbázis)


2013. aug. 15. 19:11
Meggy elvileg a Sauerkirsche, látom, a receptben az szerepel. Rövidíteni mindent lehet...
8. Guruljka (válaszként erre: 6. - Mrsa4)
2013. aug. 15. 19:10

Nem vagyok cukrász, de tudok németül. A Kirsch cseresznyét jelent, akár cseresznye-snapszot is. (Pálinka.)


Még így három évvel később is. :-)

7. szanád (válaszként erre: 6. - Mrsa4)
2010. márc. 10. 13:45

jó javítok majdnem ugyanaz....de a lentebb írt recit nemigen készítik cukiban, max otthon,

egyébként cukrász vagyok.. )))

6. mrsa4 (válaszként erre: 5. - Szanád)
2010. márc. 10. 09:36

Meg kell, hogy mondjam, de nem!!!

Az egyik Kirsch torta a másik Feketeerdő... nem ugyanaz a két torta, egy jó cukrász tudja mi a különbség!!! :DDDD

2010. márc. 9. 17:28
Kirs torta magyarul Feketeerdő torta ....
2010. márc. 9. 15:56

Hozzávalók:

A csokoladekrem 2 dl tejszinhab (lehetoleg Hullala, vagy egyeb novenyi tejszin ami kokemenyre felverodik es megtartja az allagat, igy nincs szukseg zselatinra) 5 g zselatin (ha nem novenyi tejszint hasznalunk) 2 dkg porcukor 4 dkg kakao 4 dkg etcsok ; A maraschinokrem 2 dl tejszinhab (lasd, mint a csokikremnel) 5 g zselatin (szinten) 3 dkg porcukor 1 dl Marschino likor (Ejtsd maraszkino, azaz dalmat meggy likor. Ha nincs, helyettesitheto Triple Sec-kel, vagy egyeb cseresznye, meggy izu likorrel. ; A teszta 5 tojassargaja 7 tojasfeherje 15 dkg cukor 12 dkg liszt 3 dkg vaj vagy Rama 2 dkg kakao keves forro viz ; A meggykrem 30 dkg kimagozott, darabosra turmixolt meggy 3 dkg vanilias pudingpor 7 dkg cukor, keves viz A hozzavalokat osszefozzuk kremnek, majd kihutjuk.



Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. A kakaot a forro vizzel simara kidolgozzuk. A tojassargajat a cukor 1/3-aval, a tojasfeherjet a cukor 2/3-aval kikeverjuk. A kakaot a tojassargajahoz keverjuk. Hozzaadjuk a lisztet es a kihult folyekony zsiradekot. Kikent, lisztezett (sutopapirral kibelelt) lemezre negy db 24 cm atmeroju kor alaku lapot kenunk. (Vagy 24 cm-es tortaformaban sutjuk meg egymas utan a 4 lapot, ertelemszeruen mindig csak a massza 1-t ontve a frissen kikent, lisztezett vagy sutopapirosozott formaba. Ha nem ragaszkodunk a kor alapu tortahoz es megfelel a teglalap alapu - joval egyszerubben diszitheto -, egy gaztepsiben teritsuk el eloszor a massza 3-t majd sutes utan vagjuk 3 lapra, es a maradek masszat teritsuk el a gaztepsi harmadan egy csikban, ez adja majd a negyedik lapot.) 210 °C -on, kisutjuk. A vekony lapok hamar megsulnek, sutotol fuggoen kb 15 perc! Veszunk harom kisebb meretu nejlonzacskot. Belekanalazzuk a harom kremet egy-egy zacskoba, es megcsavarjuk a zacsko szajat, hogy a kremek az egyik csucsokbe szoruljanak. Harom tortalapot kell megtolteni a kremekkel. Ha kerek tortank lesz, akkor celtablat kell rajzolnunk a lapokra a harom kremmel, ha teglalap, akkor csikokat kell huznunk. A cel az, hogy amikor szeleteljuk a tortat sakktablaszeruen latszanak a kremek a szeletben. Kivagjuk a harom nejlon zacsko csucsket. Az elso lap szeletol kiindulva csokolade-, majd maraschino-, ezutan meggykrem kort nyomunk, huzunk. Addig csinaljuk ezt, amig a tortalapot be nem fedi a krem. Rarakjuk a masodik lapot es megtoltjuk a kremekkel hasonlokeppen, mint az elsot, de most a sorrend maraschino-, meggy-, csokoladekrem. Ha kesz a celtabla, ratesszuk a harmadik lapot is es folytatodik a toltes, csak meggy-, csokolade-, maraschinokrem sorrendben. A cel az hogy majd a szeletben nemcsak hogy sakktablaszeruen legyenek a kremek, de egymas alatt is kulonbozo krem legyen . A negyedik lappal befedjuk a tortat es ha maradt kremunk azzal megkenjuk, vagy beborithatjuk marcipannal, esetleg tejszinhabbal is beborithatjuk. Cseresznye vagy meggy szemekkel , csokiforgaccsal diszitjuk. Szeleteles elott a tortat fagyasszuk ki.,

2010. márc. 9. 15:55

Hozzávalók:

egy kerek kakaós piskótalap

tejszínhab (2 db 3dl-es vagy 2 db 3,3 dl-es)

2 db habfixáló

Krémhez:

1 vaníliapuding

tetszés szerint cukor

egy kis vanília aroma

1 üveg meggybefőtt

kevés fanyar lekvár

4 dl folyadék összesen /ez a meggy leve és tej/

Elkészítés:

A pudingot megfőzzük, és mikor majdnem kész, beletesszük a leszűrt meggyet. A piskótalapot három rétegre vágjuk, a lapokat megkenjük vékonyan erdei vegyes gyümölcs vagy más lekvárral, ami nem édes. Megtöltjük a meggyes pudinggal, majd bevonjuk tejszínnel. Tetejét meggy szemekkel és csokidarával díszítjük.

2010. márc. 9. 15:31
2010. márc. 9. 15:15
Tudja valaki, hogyan kell Kirsch tortát sütni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook