Tudatlanság/tájékozatlanság és rosszindulat (beszélgetés)
ahhh...
miért kell az életet túlbonyolítani:)
Na,így már érthető.
Sajnos szerintem az ilyeneknél bármi nemű információ falra hányt borsó,pont azért,mert kb.szemellenzővel látják a dolgokat,és csak úgy,ahogyan azt ők akarják,mások véleményét nem fogadják el.Ahhoz tudnám talán hasonlítani,hogy pl. egy faluban elindítanak a pletykás idős nénik egy jó kis zaftos történetet,ami nem igaz.Tehet az illető bármit,amivel konkrétan meg tudja cáfolni a dolgot,akkor is rajta marad ez a dolog,mert aki mondta,az továbbra is így látja,és minden alkalmat megragad majd,hogy beleköthessen.
Lehet,hogy ez most nem épp ideillő hasonlat,de per pillanat nem jut jobb az eszembe.
Szerintem, a rosszindulaton nem feltétlenül lehet információk adagolásával változtatni.
Azért nem, mert az információk azok objektív, dolgok, tények... míg a rosszindulat egy szubjektív érzés.
Szerintem nem.Az egyik egy fejleszthető,javítható dolog,a másik meg egy emberi tulajdonság.Nekem van olyan ismerősöm aki elég tudatlan,de mellette meg hatalmas a szíve,és van olyan többdiplomás ismerősöm,aki még a legjámborabb emberben is meglátja a rosszat.
Lehet,hogy valaki bizonyos dolgok iránt nyitott,más dolgok iránt meg elutasító.De én azt tapasztaltam,hogy a rosszindulat általában nagy egóval és makacssággal is párosul,szóval az ilyen típusú embernél az van,amit ő elképzelt,és ezen maga Mohamed se tudna változtatni,ha ő nem akarja.
Szia!
Szerintem a tudatlanság és a rosszindulat két különböző dolog. Aki tudatlan az is lehet rosszindulatú. Ha valaki nyitott sztem lehet elutasító is, hisz a nyitottság nem azt jelenti,hogy mindent elfogadunk:)
"Azok, akik keveset tudnak, általában jó beszélők, akik meg sokat tudnak, keveset beszélnek."
(Jean Jacques Rousseau)
További ajánlott fórumok:
- A sok rosszindulatú embernek miért jó, hogy mást földig tiporjanak?
- Hogy lehet a rosszindulatú kérdezgetéseket lerázni?
- Gonosz anyósok, ha neked is rosszindulatú az anyósod írj...
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Irígy, rosszindulatú emberrel szemben mit lehet tenni?
- Utálom az emberi fajt. Rosszindulatúak. Szememben kedvesek,...