Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud-e valaki kipróbált Baklava receptet? fórum

Tud-e valaki kipróbált Baklava receptet? (tudásbázis)


2009. febr. 19. 09:19

Én sütéshez nem szoktam szirupot tenni rá! Az én változatom olcsóbb is és szerintem ugyanolyan finom.

A réteslapokat dió (durvábbra darálva)és dejó 1:1 arányú keverékével + őrölt fahéj rakom tepsibe. Alulra 3 lap olvasztott margarinnal megkenve minden lapot. Utána rétegesen lap kenés és szórás. 4-6 rétegben legalább, különben 1 cm lapos lesz az egész... A tetéjre 3 lap és margarinnal megken. Közepes lángon sütöm 160-165 fok 25-30 perc kb (és langyos a sütő, amikor beteszem). Ha már nem túl forró, akkor felszelem háromszögesre és akkor locsolom meg a még meleg cukorsziruppal amit nem szoktam kimérni, de a 2 dl. vízből egy tepsihez szerintem kevés. A szirupból a narancshéj el is maradhat.

7. c4f059c04b (válaszként erre: 5. - Setna)
2009. jan. 5. 19:10
Köszi! Ezt én is kipróbálom.
6. anyuci74 (válaszként erre: 5. - Setna)
2009. jan. 5. 17:11
Köszönöm!!!! Meg fogom csinalni!!!!Köszi!!!
2009. jan. 5. 12:50

12 db réteslap (egy darab kábé akkora, mint egy házi tepsi, ugye? - rég voltam otthon, már nem emlékszem, az pontosan milyen nagy, meg amúgy is magam szoktam csinálni a lapot), 25-30 dkg olvasztott vaj, 20 dkg méz, úgy 0,5 kg cukor, 1 citrom és egy narancs lereszelt héja, fahéj, darált dió-mogyoró-mandula 1:1 arányú keveréke, illetve ízlés szerint (akár pisztáciát is lehet bele tenni)


Egy mély sutóedényt sutópapírral bélelni (másképp menthetetlenul beleragad...), belefektetni 3 réteg réteslapot, jó alaposan megkenni minden egyes rétegét olvasztott vajjal, aztán a három tésztalapra jon egy nem túl vékony réteg a diós keverékból (a darált cuccok+25 dkg cukor+fahéj), ezt meglocsoljuk cukorsziruppal (a maradék cukor, méz, a citrom és a narancs reszelt héja, kb. 2dl. vízben felfózve), aztán ezt az egész mindenséget megismételjuk még kétszer, majd befedjuk az utolsó három, vajjal megkent réteslappal, kicsit állni hagyjuk, hadd száradjon, majd háromszogekre szeljuk (sutés után már torik, mint a fene), és jó meleg sutóbe tolva (180 fok) 20 percet sutjuk, kozben néhányszor lottyintunk rá egy kis cukorszirupot, aztán lejjebb vesszuk a hófokot (160-165 fok), és újjabb 15-20 percet sutjuk, illetve amíg olyan "baklavaszíne" nem lesz.

Hát ennyi - mikor Bulgáriában járt a hajónk, mindig rajta volt a menun, és minden alkalommal gyomorgorcsom volt, hogy talán keveset sutottem, és ha valakinek nem jut, botrány lesz, mert minden egyes vendégcsapatunk hihetetlen mennyiségekben szkennelte befelé az arcba. Bízom benne, hogy tudtam segíteni, sok sikert!

2009. jan. 2. 15:12
Nagyon szeretem a Baklava-t, de még nem sütöttem. Majd keresek egy receptet.
2009. jan. 2. 10:30
Valaki???
2008. dec. 28. 15:55

Jujj, de imádom! Én is szívesen vennék egy jó receptet! A neten keresgéltem, de mind más.....


Valakinek kipróbált receptje nem lenne?

2008. dec. 28. 15:50
Tud-e valaki kiprobalt Baklava receptet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook