Tud-e valaki olyan receptet, melyben gőzölés, fagyasztás nélkül lehet zöldségféléket eltenni, úgy, hogy az aromájuk megmaradjon? Köszi (tudásbázis kérdés)
5. bnepzs (válaszként erre: 4. - 5e76004fb5)
2010. okt. 6. 14:52
meg próbálom, az az igazság a fagyasztóm haldoklik és már ki akarom üríteni és kikapcsolni. Nem érdemes meg javitatni, újat pedig nincs lehetőségem venni. Hallotta valami olajos lehetőségről, de sajnos a mennyiségi arányokat nem tudom...
4. 5e76004fb5
2010. okt. 6. 14:08
aszalni a világ legegyszerűbb dolga:
vékonyra felvágod pld a sárgarépát és akár a mikróba, akár a sütőbe, nagyon alacsony fokon kiszárítod.
a tudósok szerint a fagyasztással lehet a legjobban megőrizni a vitamint és az aromát.
3. bnepzs (válaszként erre: 2. - Kiraroli)
2010. okt. 6. 13:12
Nos konkrétan zöldségre répára és a zöldség zöldjére gondoltam.Aszalni nem tudok, hol és mivel. Sóban már tettem el, de nem lopta be magát a fazekamba, mivel rettenetes lett. De azért köszi.
2. kiraroli
2010. okt. 6. 13:03
aszalás...
1. bnepzs
2010. okt. 6. 12:56
Tud-e valaki olyan receptet, melyben gőzölés, fagyasztás nélkül lehet zölségféléket eltenni, ugy, hogy az aromájuk megmaradjon? Köszi
További ajánlott fórumok:
- Valószínűleg 3 hetes terhes vagyok:) Mire figyeljek oda nagyon, hogy biztosan megmaradjon?
- Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás?
- Kaptam egy láda élő garnéla rákot, mit csináljak vele? Le szeretném fagyasztani.
- Melyek azok a készételek, amelyek birják a fagyasztást és felengedést?
- A fagyasztóból kivett húst (nemrég olvadt ki) vissza lehet fagyasztani?
- Sajtot le lehet fagyasztani (ha nagyon muszáj)?