Sajtot le lehet fagyasztani (ha nagyon muszáj)? (tudásbázis)
49. fef600b7b6
2009. jún. 29. 08:59
Én mindig lefagyasztom és amikor előveszem pont olyan jó, mintha aznap vettem volna:)
48. tari (válaszként erre: 47. - 282baceb1f)
2009. jún. 29. 07:25
Ugyanezt csinálom Én is!
47. 282baceb1f
2009. jún. 28. 13:57
Mindig veszek kilós sajtot és elvágom cikkekre folpack rá és lefagyasztom és mindig annyit használok amennyi kell belőle.
46. 95a0f7ade3
2009. jún. 28. 13:56
Persze! De olyan darabokra vágd, amit majd később egyszerre fel tudsz használni. Mert ha egyszer kiolvadt...
45. e1641dee25
2009. jún. 28. 13:53
SIMÁN le lehet fagyasztani!!!
44. 3952bcd4e7
2009. jún. 28. 10:51
Én is leszoktam a sajtokat mindig fagyasztani és semmi baj velük bármihez használhatom.
43. gaby70
2009. jún. 28. 09:42
én is mindig lefagyasztom
42. kobagabi
2009. jún. 27. 22:49
én mindig lefagyasztom:) Eddig semmi baja nem lett.
41. Pékkislány
2009. jún. 27. 22:46
igen!
2009. ápr. 5. 22:51
Már én többször lefagyasztottam a trapista sajtot. Az az igazság, hogy nem olyan amikor kiolvad, mint eredetileg, de pizzára nagyon alkalmas, vagy pogácsába.
39. Jekaterina
2009. márc. 3. 03:47
le, nekem is van
38. K.né
2009. febr. 25. 17:45
persze. Mindig egy nagyot veszek, feldarabolom és úgy fagyasztom le. Magától hagyom kiolvadni, nem mikrózom.
37. mornie
2009. febr. 25. 17:43
persze
36. csutika100
2009. febr. 25. 06:20
Igen, mindik egy egészet veszek és feldarabólva lefagyasztom. Igy sokkal olcsóbb.
35. zsibi23
2009. febr. 24. 19:34
igen .le lehet nem lesz töle semmi baja
34. gaby70
2008. nov. 23. 07:52
Én leszoktam fagyasztani,utána ugyanolyan finom,semmi baja nem lett
33. Vikó 26
2008. nov. 22. 22:16
Lehet,bár jártam úgy egyszer,hogy valamiért meg penészedett!
32. pintyőke72
2008. nov. 22. 21:59
reszelve is lefagyasztottam. Semmi baja nem lett, kiengedett, és a melegszendvicsen végezte.
31. Naomagic85
2008. nov. 22. 16:28
Igen.
30. 52d67c6df3
2008. nov. 22. 16:26
igen
29. Manhattan22
2008. nov. 22. 10:49
Igen.
28. ea9bff1b44
2008. nov. 18. 12:37
Ha akciósan tudok venni egy nagyobb darabot, azt adagokra osztva folpackba csavarom, és mindíg lefagyasztom. Igaza van csókicának, néha egy kicsit morzsálódik, de általában úgyis reszelve használom.
27. csókica
2008. nov. 18. 12:25
A fenébe!!))Mikor ezt a kérdést olvasom,itt mosolygok,mert valóban,az előbb raktam sajtot fagyasztóba:))Inkább lefagyasztom,ha nem kell,mégha morzsálódik is,mint hogy kidobjam:)))
26. 79c4a8a7a1
2008. nov. 18. 11:42
Én is azt tapasztaltam, hogy felengedés után morzsálódik, valamelyik szinte málik. Ezért nem szoktam.
25. 3530c3fcb5
2008. nov. 18. 11:09
Igen le lehet én is leszoktam fagyasztani. Inkább minthogy megromoljon, szerintem...
24. mmanoka
2008. nov. 18. 09:56
Le lehet fagyasztani legalábbis a boltit mindenképp, mivel azokban nincsennek gombák vagy legalábbis nagyon kevés ezért az íze állandó. Ez leginkább a vevők miatt van hogy mindig ugyanolyan legyen a minősége, zamata. Minden hétem kapok egy kis darab házi!!! kecskesajtot , ami amúgy sem hétköznapi sajt . Azt semmiképpen nem fagyasztanám ,mert a sajt állandóan érik ahogy mocsokmano is írja . Imádom a sajtot ezért mindig van a fagyasztómban darabolt trappista. Fagyasztás előtt célszerű feldarabolni én a kereket négybe vágom minden negyedet felszeletelem és háromszögeket kapok . Amikor megfagy könnyen elválnak így egymástól a szeletkék ha egy kés segítségével szétpattintom.
23. Cservenák Vali
2008. nov. 18. 09:33
igen le lehet fagyasztani a sajtot.
22. a7baea197d
2008. szept. 14. 12:08
Nem szerencsés, mert a sajtban élnek élesztőgombák, amik kipurcannak a fagyasztás alkalmával. Minden sajt folyamatosan érik, a tároláskor is, ha lefagyasztod ennek a folyamatnak annyi, és a minnőségén rettenetesen ront. De ahogy gondoljátok...
21. szanád
2008. szept. 14. 11:33
nyugodtan ,csak arra kell vigyázni hogy ha fel akarod használni akkor félfagyosan célszerű reszelni , mert ha teljesen kiolvad akkor már nagyon nehéz.....pl: trappista, mozzarelle, stb...
20. gyöngyi
2008. szept. 14. 10:33
Nyugodtan.
További ajánlott fórumok:
- Befőzés-eltevés télire.. Vagy fagyasztás?
- Kaptam egy láda élő garnéla rákot, mit csináljak vele? Le szeretném fagyasztani.
- Melyek azok a készételek, amelyek birják a fagyasztást és felengedést?
- Kisfiam nagyon szereti a sajtot, sajtot eszik sajttal. Nem lehet a sok sajttól semmi baja?
- Szerintetek széles ablakra (4 m-es a sín) nagyon csúnyán nézne ki párkányig érő függöny? Muszáj földig érnie?
- A birsalmasajtot muszáj olyan sok cukorral készíteni?