Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A birsalmasajtot muszáj olyan sok cukorral készíteni? fórum

A birsalmasajtot muszáj olyan sok cukorral készíteni? (tudásbázis)


okt. 29. 02:07
tok mindegy a recept,hogy mennyi cukrot ir a lekvarhoz,te annyit tegyel bele amennyit gondolsz!en ettem pl szilvalekvart cukornelkulit/nem vagyok cukros/kaptam vkitol es mennyei ize volt hisz a gyumolcs amugy is tartalmaz cukrot,de jol tudom a BIRS az mas teszta.
8. 55Judit (válaszként erre: 7. - Bozsu55)
okt. 28. 15:20
Még sor kerülhet arra is.🙂
7. bozsu55 (válaszként erre: 6. - 55Judit)
okt. 28. 15:15
Én még világos színű (kiszáradt) birsalmasajtot nem láttam.
6. 55Judit (válaszként erre: 5. - MIrtillke)
okt. 28. 14:38

Szívesen.

Kiegészítem azzal, hogy ha azt szeretnéd hogy világos legyen a sajtod, már főzés elején tegyél hozzá citromsavat. 3 kilónyi nyersanyaghoz kb. fél teáskanálnyit. A cukrot pedig az utolsó 5-10 percben add hozzá, épp csak elolvadjon. A karamellizálódó cukortól szokott a sajt sötét barna, vörösesbarna lenni. De nem muszáj ezzel foglalkozni ha nem akarsz, a barna is ugyanolyan finom.

5. MIrtillke (válaszként erre: 4. - 55Judit)
okt. 28. 14:01
Köszönöm!
4. 55Judit (válaszként erre: 1. - MIrtillke)
okt. 28. 13:44
Úgy is sajt lesz belőle ha nem teszel egyáltalán cukrot. A birsalmában, főleg a héjában lévő pektintől lesz kemény sajt állaga. Amikor én készítettem a felkockázott birsalmához pici vizet adtam, belefőztem a magházat is, majd egy idő után azt kiszedtem. Abban is sok a pektin. Tehát cukrot saját ízlés szerint.
3. ,zumba (válaszként erre: 1. - MIrtillke)
okt. 28. 13:27
Én a múlt héten csináltam: csak cukorral és főzöm. Állítólag lehet sütöben készíteni, akkor kevesebb cukorral csinálják, vagy édesítővel. Én hagyományos módon készítem.
2. libikóka (válaszként erre: 1. - MIrtillke)
okt. 28. 09:16
Célzottan olyan receptet keress(van) ami kevés cukorral készül.
okt. 28. 09:13
A receptekben 1 kg birsalmához legalább 50-60 dkg cukrot írnak, de van olyan is ahol 70 dkg.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook