Tud-e valaki egy finom csokis vagy kakaós gyümölcsös torta receptet? (tudásbázis kérdés)
Beaztattam es kijött!!!! Nagyon fincsi lett mar csak kb 3 szelet van belöle! :)) A kisfiam 2x gyujtatta meg rajta a gyertyakat meg fujtuk is el, es hat nagyon szereti, egyebkent azert csinaltam gyumölcsöset mert ö imadja a meggyet.
De en is nagyon szeretem es isteni ez a torta!
Jöhet a ludlab szelet is! :)
Ezért szoktam rögtön hígitani :DDD Van hogy csak fél liter tejet öntök rá és olyan mint 22 éve az oviban a karamell ital.
Vagy felöntöm egy kanna fekete teával és fahéjjal, szegfűszeggel felforralom.
Vagy ugyanannyi vajat teszek bele, mint cukrot és sütőpapírra öntöm hűlni. Igazi házi vajkaramella :DDD
Ha már az edénybe száradt, akkor forróvizet rá. Felforralni és kiönteni.
Ha tetszett, holnap leírom a lúdláb szeletet.
Hat megycsinaltam, tettem bele egy kis malnaszörpöt is, meg szerintem egy kicsit több cukrot mint kellene, joooo edes lett! De a parom ugyis ugy szereti.
Most mar csak azt kerdeznem, hogy te hogyan szeded kia a karamelizalas utan belekötött karamellt az edenyböl? Egyenlöre azik aztan talan felforralom vizzel.
A 7 decis meggybefőtt bővel elég!
3 evőkanál cukor és fél evőkanálviz, ebből karamellt főzök. és a lecsöpögtettet meggyszemeket beleforgatom és rácson hagyom kihűlni Persze kiszedem a karamellből. Ami megmaradt a karamellából, azt egy kevés vajjal és tejjel higitom, majd még forrón hideg vanilia fagyira öntöm és boldogan bekanalazom :)
Fekete erdő torta:
Süss egy csokis, vagy kakaós piskótát )amelyiket jobban szereted! Ezt lehetőleg kapcsos tortaformában. Miküzben hűlik, ekkészitjük a meggykrémet. Egy meggybefőtt, egy csomag vaniliás puding por (főzős) izlés szerint cukor.
A pudingot megfőződ, de tej helyett a meggylével. A piskótát kettévágod megtöltöd a krémmel. Pár meggy szemt tegyél félre a diszitéshez, a többit a krémbe tedd. Ha megdermedt, az egészet bevonod tejszinhabbal, én a hulalára esküszöm. A tetejét karamellbe forgatott meggyet teszek és reszelt étcsokival megszórom, vagy csokidarával. Jó étvágyat!
Fekete erdő torta, csokis piskóta meggykrém, tejszinhab. Egyszerűen elkészithatő és gyors!
Érdekel?
További ajánlott fórumok:
- Most kaptam kenyérsütő gépet, ki tud jó kenyér és/vagy kakaós-csokis kalács receptet?
- Tudtok valami viszonylag könnyen elkészíthető csokis-kókuszos sütemény receptet?
- Gyerekeknek rendezett csokissüti sütő versenyhez keresek receptet!
- Tud valaki jó csokiszalámi (kekszszalámi) receptet, amiben kekszdarabok vannak, csokis masszával kell összedolgozni, és őzgerincbe rakni?
- Tud valaki leveles kakaós csiga receptet?
- Bolti kakaós csiga receptet tud valaki?