Tonhalas makarónisaláta recept
A Tonhalas makarónisaláta hozzávalói:2 db tonhalkonzerv
25 dkg makaróni
1 doboz tejföl
2 tojás
mustár
olaj
1 fej vöröshagyma
só
A Tonhalas makarónisaláta elkészítési módja:
Megfőzzük a makarónit. Amíg puhul, elkészítjük a krémet. Egy nagy habüstben hamis majonéz alapot készítünk: 2 tojássárgájához hozzáadunk egy evőkanálnyi mustárt, majd olajat csurgatunk hozzá, miközben kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. Ha elkészültünk a krémmel, beleöntjük a tejfölt, hozzákanalazunk 1 konzervnyi tonhalat Szeletekre vágjuk a vöröshagymát. Megsózzuk és pár perc után kinyomkodjuk belőle a levét. Ha kész, ezt is hozzáadjuk a mártáshoz. A makarónit leszűrjük, és pár percnyi hűlés után (amikor már nem forró a tészta) belekeverjük a mártásba, majd 1 órára félretesszük pihenni, hogy a tészta teljesen átvegye a mártás ízét. Tálalásnál villa segítségével kis halmokat készítünk a tésztából és a tetejükre púpozzuk a megmaradt halkonzervet.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. máj. 16. 07:34
A tonhalas makarónisaláta elkészítési módja és hozzávalói.