Töltött tök .. recept
A Töltött tök .. hozzávalói:1 kg tök
40-50 dkg darált sertéshús
1-2 tojás
1 zsemle
1 dl tej
2-3 dkg vaj
1 csomó petrezselyem
bors
só
(csontleves)
(kapormártás)
A Töltött tök .. elkészítési módja:
A megmosott tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kaparjuk ki, s a fél tököket kívül belül sózzuk meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavarjuk ki, s dolgozzuk össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, s közben sózzuk, borsozzuk is a tölteléket. A masszát töltsük a fél tökökbe, majd azokat tegyük kivajazott tepsibe, öntsünk alájuk egy kis vizet (ha van, inkább csontlevet), s forró sütőben lefedve pároljuk, amíg a tök meg nem puhul. Ha kész, öntsük le kapormártással, s még néhány percre - immár fedő nélkül - tegyük vissza a forró sütőbe. (Általában párolt rizzsel szokás tálalni.)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. júl. 11. 22:35
A töltött tök .. elkészítési módja és hozzávalói.