Kajszibarackdzsem recept
A Kajszibarackdzsem hozzávalói:1 kg gyümölcs mag nélkül 70 dkg cukor
A Kajszibarackdzsem elkészítési módja:
A szép kemény, de érett barackokat meghámozzuk (forró vízbe dobjuk pár percre és a héja szinte magától lehámlik), felibe vágjuk, majd a magját eltávolítjuk. A cukorral a porcelán vagy zománcos nagy edénybe rétegesen lerakjuk, letakarjuk. Hűvös helyen 12 órát állni hagyjuk. Másnap gyorsan felforraljuk és a forrástól számított 20 percig, főzzük. Forrón üvegbe szedjük és szárazgőzben (pléd és konyharuha) tartjuk kiülésig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. jún. 29. 13:36
A kajszibarackdzsem elkészítési módja és hozzávalói.