Töltött tojás recept
A Töltött tojás hozzávalói:Tojás
Vaj
Májkrém
Mustár,
só,
bors
Petrezselyemzöld
Tartármártás
Franciasaláta.
A Töltött tojás elkészítési módja:
Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiemeljük, és mély tálba gyűjtjük, a tojásfehérjéket külön tálra rakjuk. A tojássárgájákat villával finomra összetörjük. Minden tojássárgájához 1 kiskanál vajat számítva, egy kiskanál májkrémmel, mustárral, sóval, borssal finomra vagdalt petrezselyem zölddel, habosra keverjük. A tölteléket kiskanál segítségével, a tojássárgáják helyére betöltjük.
A tojásokat tálalhatjuk önmagukban, tartármártással leöntve, vagy franciasaláta ágyra fektetve, hideg sült, vagy pástétom köré rakva.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. júl. 8. 05:37
A töltött tojás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.