Töltött padlizsán (tojásmentes és húsmentes, olcsó) recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Töltött padlizsán (tojásmentes és húsmentes, olcsó) hozzávalói:
1 nagy padlizsán
1 vöröshagyma
100ml paradicsompuré
1 sárga kaliforniai (vagy más) paprika
Só, bors
1 evôkanál olívaolaj
A Töltött padlizsán (tojásmentes és húsmentes, olcsó) elkészítési módja:
A padlizsánt félbevágom, a belsejét kivágom és felkockázom. A kivájt héjat besózom és fél óráig egy lejtôsen a mosogatóba állított vágódeszkán hagyom, hogy elfolyjon a kesernyés leve, ezután letörlöm papírkendôvel. A felkockázott belsejét is besózom és tésztaszûrôben hagyom lecsepegni. Mivel ezalatt beszív egy csomó sót, a továbbiakban nem kell már sózni semmit. Egy serpenyôben az olívaolajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, hozzáadom a kockára vágott paprikát, a padlizsánkockákat, a paradicsompürét, borsozom, és készre párolom, kb. 15-20 perc alatt kész. A zöldségeket, mikor puhára párolódtak, a padlizsánhéjakba teszem és elômelegített sütôben 200fokon pirosra sütöm, kb. 20 perc alatt.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gribedli***, 2014. ápr. 9. 18:23
A töltött padlizsán (tojásmentes és húsmentes, olcsó) elkészítési módja és hozzávalói.