Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Töltött ananász recept

Töltött ananász recept

Elkészítési idő 25 perc

A Töltött ananász hozzávalói:
egész ananász
alma
meggy
cseresznye
barack
körte
szőlő
banán
illetve bármilyen gyümölcs
tejszínhab
méz
citrom
fahéj


A Töltött ananász elkészítési módja:
Vágd félbe az egész ananászt, majd vájd ki a belsejét minél jobban, hogy minél több gyümölcs beleférjen, de persze azért ananász is maradhat! :) Ezután a többi gyümölcsöt hámozd meg (vagy ne, ízlés kérdése), vágd apró darabkákra, és helyezd őket véletlenszerűen a 2 fél ananászba! Ezután csorgass rá ízlés szerint mézet, reszelj rá egy kevéske citromhéjat! Ezután az egészre tegyél tejszínhabot, nem kell túl sok. (Ez a lépés nem muszáj, ha valakinek ellenérzése van, de én imádom!:)) Ezek után helyezd az egészet a sütőbe! Tetszés szerint süsd meg :), kb. a 10-15 perc megfelelő, én így szoktam. Kivétel után szórj rá egy kevéske fahéjat, esetleg még egy kis citromhéjat, mézet, hogy mutatós legyen! Kanállal, esetleg villával fogyasztható, én nagyon szeretem! :) Jó étvágyat!

Kissé bizzarnak tűnhet, de finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A töltött ananász elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook