Töltött ananász recept
25 perc
A Töltött ananász hozzávalói:
egész ananász
alma
meggy
cseresznye
barack
körte
szőlő
banán
illetve bármilyen gyümölcs
tejszínhab
méz
citrom
fahéj
A Töltött ananász elkészítési módja:
Vágd félbe az egész ananászt, majd vájd ki a belsejét minél jobban, hogy minél több gyümölcs beleférjen, de persze azért ananász is maradhat! :) Ezután a többi gyümölcsöt hámozd meg (vagy ne, ízlés kérdése), vágd apró darabkákra, és helyezd őket véletlenszerűen a 2 fél ananászba! Ezután csorgass rá ízlés szerint mézet, reszelj rá egy kevéske citromhéjat! Ezután az egészre tegyél tejszínhabot, nem kell túl sok. (Ez a lépés nem muszáj, ha valakinek ellenérzése van, de én imádom!:)) Ezek után helyezd az egészet a sütőbe! Tetszés szerint süsd meg :), kb. a 10-15 perc megfelelő, én így szoktam. Kivétel után szórj rá egy kevéske fahéjat, esetleg még egy kis citromhéjat, mézet, hogy mutatós legyen! Kanállal, esetleg villával fogyasztható, én nagyon szeretem! :) Jó étvágyat!
Kissé bizzarnak tűnhet, de finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Anna B., 2010. ápr. 14. 14:05
A töltött ananász elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.