Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tökös zöldségleves recept

Tökös zöldségleves recept

A Tökös zöldségleves hozzávalói:
4 ek olaj
1 kk vaj
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 zellergyökér
1 kis tök
kakukkfű
tyúkhús leves vagy zöldség leves alaplé
1/2 citrom leve

fekete bors
Paprika és petrezselyemzöld a díszítésre


A Tökös zöldségleves elkészítési módja:
A zöldségeket és a hagymát felkockázzuk és olajban pároljuk 5 percig, majd hozzáadjuk a kockázott tököt, kakukkfüvet és az alaplevet. Letakarjuk és lassú tűzön pároljuk 25-30 percig. Amikor a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre és tovább főzzük, ha túl sűrű vízzel hígítjuk. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a vajat. Egyet rottyan és kész. Forrón tálaljuk. Díszítéshez vágott petrezselyemzöldet és piros paprikát használhatunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tökös zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook