Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tojásos-szalonnás sült karfiol recept

Tojásos-szalonnás sült karfiol recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Tojásos-szalonnás sült karfiol hozzávalói:
50 dkg karfiol
3 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl (vagy natúr joghurt)
só, fehérbors ízlés szerint


Tojásos-szalonnás sült karfiol

A Tojásos-szalonnás sült karfiol elkészítési módja:
A rózsáira szedett karfiolt előfőzzük sós, forrásban lévő vízben, majd leszűrjük. A felkockázott szalonnát megpirítjuk. A tojásokat főzzük, karikákra szeleteljük. A jénai tálba tesszük először a karfiolt, rámennek a tojásszeletek és a sült szalonna kockák a zsiradékkal együtt. Rákanalazzuk a tejfölt egyenletesen szétosztva. Megszórjuk kicsi sóval, fehérborssal. A sütőbe tesszük a jénai tálat fedővel lefedve és kb. fél óra alatt megsül.

Az étel alufóliával lefedett kis tepsiben is elkészíthető.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tojásos-szalonnás sült karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook