Tojásos-szalonnás sült karfiol recept


A Tojásos-szalonnás sült karfiol hozzávalói:
50 dkg karfiol
3 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl (vagy natúr joghurt)
só, fehérbors ízlés szerint

A Tojásos-szalonnás sült karfiol elkészítési módja:
A rózsáira szedett karfiolt előfőzzük sós, forrásban lévő vízben, majd leszűrjük. A felkockázott szalonnát megpirítjuk. A tojásokat főzzük, karikákra szeleteljük. A jénai tálba tesszük először a karfiolt, rámennek a tojásszeletek és a sült szalonna kockák a zsiradékkal együtt. Rákanalazzuk a tejfölt egyenletesen szétosztva. Megszórjuk kicsi sóval, fehérborssal. A sütőbe tesszük a jénai tálat fedővel lefedve és kb. fél óra alatt megsül.
Az étel alufóliával lefedett kis tepsiben is elkészíthető.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Nemer Eszti, 2022. nov. 20. 13:13
A tojásos-szalonnás sült karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.