Füstölt csülök gombamártással recept
A Füstölt csülök gombamártással hozzávalói:egy 2 kg-os füstölt sertéscsülök
2 doboz szeletelt gomba
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál finomliszt
2 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál disznózsír
szemesbors
só
petrezselyem
A Füstölt csülök gombamártással elkészítési módja:
A csülköt annyi vízben, amennyi bőven ellepi, fedő alatt kb. 3 óra alatt puhára főzzük. A vízbe tegyünk egy egész hagymát és egy kiskanálnyi szemes borsot. Ha a csülök kihűlt, kicsontozzuk és felszeleteljük. A gombamártáshoz a másik hagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a gombát, megsózzuk, és kevés vizet öntve alá megpároljuk. Meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és jól elkeverjük. A csülökdarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, rásimítjuk a gombamártást. Megszórjuk a reszelt sajttal, petrezselyemmel és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2022. ápr. 14. 18:23
A füstölt csülök gombamártással elkészítési módja és hozzávalói.