Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Füstölt csülök gombamártással recept

Füstölt csülök gombamártással recept

A Füstölt csülök gombamártással hozzávalói:
egy 2 kg-os füstölt sertéscsülök
2 doboz szeletelt gomba
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál finomliszt
2 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál disznózsír
szemesbors

petrezselyem


Füstölt csülök gombamártással 1.Füstölt csülök gombamártással 2.


A Füstölt csülök gombamártással elkészítési módja:
A csülköt annyi vízben, amennyi bőven ellepi, fedő alatt kb. 3 óra alatt puhára főzzük. A vízbe tegyünk egy egész hagymát és egy kiskanálnyi szemes borsot. Ha a csülök kihűlt, kicsontozzuk és felszeleteljük. A gombamártáshoz a másik hagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pároljuk. Rátesszük a gombát, megsózzuk, és kevés vizet öntve alá megpároljuk. Meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és jól elkeverjük. A csülökdarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, rásimítjuk a gombamártást. Megszórjuk a reszelt sajttal, petrezselyemmel és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A füstölt csülök gombamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook