Füstölt csülök zöldséges savanyúkáposzta ágyon recept
A Füstölt csülök zöldséges savanyúkáposzta ágyon hozzávalói:1.5 kg füstölt sertéscsülök
1 kg vecsési savanyúkáposzta
6 gerezd fokhagyma
12 szem fekete bors
60 dkg burgonya
30 dkg vöröshagyma
6 babérlevél
só, majoranna, pirospaprika, fehérbors, borsikafű - ízlés szerint
A Füstölt csülök zöldséges savanyúkáposzta ágyon elkészítési módja:
A csülköt 3 gerezd fokhagyma, a fekete bors kíséretében hideg vízben feltettem kuktába főni. Amikor felforrt, takarékra vettem, és 1 órán át főztem. Az átmosott káposztát beleterítettem egy tepsibe, ráraktam a babérleveleket. A nagyobb szeletekre darabolt burgonyát, vöröshagymát egy tálban összekevertem a fűszerekkel, majd vegyítettem a káposztával és meglocsoltam a csülök főzőlevével. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütöttem a zöldségeket. Kivettem a tepsit, rászeleteltem a húst a zöldségekre (a csontokat is rátettem). Meglocsoltam a maradék 3 gerezd összezúzott fokhagymával összekevert főzőlével, és további 20 perc alatt készre sütöttem.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. nov. 20. 19:11
A füstölt csülök zöldséges savanyúkáposzta ágyon elkészítési módja és hozzávalói.