Zöldséges pásztortarhonya recept
60 perc
A Zöldséges pásztortarhonya hozzávalói:
60 dkg burgonya
30 dkg tarhonya
3 pár virsli
1 szál főzőkolbász
15 dkg vegyes zöldség
1 db nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db nagyobb paradicsom
2 ek. étolaj
1 ek. liba vagy kacsazsír
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Zöldséges pásztortarhonya elkészítési módja:
Megtisztítottam a burgonyát és felkockáztam. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított hagymákat. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc pirítás után beletettem a burgonyát, a fűszereket és hozzáadtam egy pohár vizet. Fedő alatt kis lángon főztem kb. 20 percig. Ekkor hozzáadtam a felszeletelt virsliket, a kolbászt, a zöldséget, elkevertem és a tetejére egyenletesen rászórtam a tarhonyát. Kb. fél liter vízzel felöntöttem, lefedtem és újraforráskor egészen kis lángra állítottam a hőforrást. Onnantól számítva max. 20 perc és elkészült a zöldséges pásztortarhonya. Tetszőleges savanyúsággal azonnal lehet fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. okt. 21. 12:04
A zöldséges pásztortarhonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.