Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bőrkés sólet füstölt csülökkel recept

Bőrkés sólet füstölt csülökkel recept


Elkészítési idő 90 perc

A Bőrkés sólet füstölt csülökkel hozzávalói:
20 dkg sertésbőrke (felszeletelve)
25 dkg csont nélküli, előző nap beáztatott füstölt nyers csülökhús (vagy egyéb füstölt hús)
1 szál főzőkolbász (kb. 20 dkg)
0,5 kg áztatott és előfőzött száraz tarkabab
10 dkg pirított rizs készre főzve
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 db hegyes zöldpaprika
2 db közepes paradicsom
3 evőkanál étolaj
1 dl félédes vörösbor
1 tk. ételízesítő
1 kk. őrölt kömény
1-2 levél babér
ízlés szerint majoránna, patikasó, színes őrölt bors


Bőrkés sólet füstölt csülökkel

A Bőrkés sólet füstölt csülökkel elkészítési módja:
A beáztatott nyers füstölt csülköt és a sertésbőrkét kuktában 1 óra alatt megfőztem. Eközben a megtisztított, felkockázott vöröshagymákat a zsiradékon megdinszteltem (kb. 5-6 perc), majd a csípős zöldpaprikát és a paradicsomokat is beleszeltem és pár percig pároltam, majd az 1 dl vörösborral felengedtem. Pár perc párolás után hozzászeleteltem az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt, az őrölt köményt, és a színes borsot. Ezt követően a felszeletelt kolbászt és a megkuktázott felaprított füstölt főtt csülköt és a sertésbőrkét is hozzáadtam a főzőlevével együtt. Pár perc után beletettem az előfőzött tarka babot, az előfőzött rizst, a babérleveleket és a pirospaprikát is. Fedő alatt kb. 15 perc alatt készre főztem az egészet kis lángon, hogy le ne égjen az alja. Sót csak a legvégén adtam hozzá egy keveset, mert a füstölt hús is sós volt.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A bőrkés sólet füstölt csülökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook