Ti hogyan táplálkoztok egészségesen? (beszélgetés)
sok, sok, sok feherjevel :)
fogasok melle leginkabb zoldseg koret, es a gyumolcs elengedhetetlen :)
Neken is tele a spájz a pince.A tésztát is magam készítem.Semmilyen ételízesítőt nem használok.
Csak fűszereket.
és ha sütit csináltok akkor annyi ilyen nyírfacukrot meg minden féle édeset ami nagyon drága tesztek bele mint a kristálycukorból
pont azon gondolkodtam, hogy még elmegy a kávéba ez a drága cukor de sütibe beletenni.....
pfúú
Igen. Ez növényből előállított természetes édesítő, már az indiánok is használták.
Itt többet megtudhatsz róla.
az hallottam, hogy egy bolti gyümölcs joghurtba akár 7 kalál cukor is belemegy
igazából annyira nem akarok diétázni
csak úgy egészségesen étkezni
sajnos a magába naturt nem szeretem
néha úgy csinálom, hogy natúr joghurt és teszek bele egy kis idény gyümit
vagy ha nincs akkor befőttet
hát próbáltam keresgélni az oldalon de nem megy a net vagy valami van mert meg sem mozdul semmi
de majd később is megpróbálom
érdekel ez a nyírfacukor
ezeket kismamák is ehetik?
most vettem egy csomag nádcukrot
bio
de nincs magyar írás rajta
fehér a színe akkor az finomított?
ÉN IS ir VAGYOK
DE ÉN A CANDIDA MIATT TÉRTEM ÁT RÁ MÉG ANNÓ
MÁR ÉVEK ÓTA CSAK AZT ESSZÜK HA TÉSZTA KELL
Búza csírát nem szabad nagyon sokáig fogyasztani, bél gondokat okoz.
Nekem kedvenc a hagyma, brokkoli, vörös káposzta.
Én lágy sötétbarna nádcukrot szoktam használni. De a méz, juharszirup, csicsóka szörp és egyéb ilyenek is nagyon jó édesítők.
Tejtermékek közül próbálj ki mást is ne csak a tehén tejet, pl: rizs-, zab-, kecsketej. Viszont szója tejből sem érdemes nagyon sokat fogyasztani.
Elvileg igen, de egyre több embertől hallom, hogy tejfehérje vagy tejcukor érzékeny. Sokaknál kiderül, hogy az emésztési vagy gyomorpanaszait a tejtermékek okozzák.
Ezt a gasztroenterológiai szakrendelésen simán kiderítik.
Csak onnan tudom én is, hogy az egyik lányom laktózintoleranciás volt 3 éves koráig, vele jártunk a gasztróra többször. Mára már szerencsére kinőtte.
"a durum tészta egészségesnek számít?"
Annyiban egészségesebb, hogy nincs benne tojás. Kevésbé hízlaló és tovább eláll a hűtőben is.
Én inzulinrezisztens vagyok, át kellett térnem szinte teljesen a cukorbeteg diétára, akkor találtam rá a durumtésztára.
itt a piacon is vannak ilyen dolgok
a multkor bio pogit ettem
mi van az élesztővel?
Én például nem szoktam zöldséget gyümölcsöt venni hipermarketekbe, inkább kimegyek a piacra és onnan szerzem be.
A csírák tényleg nagyon jók. Bioboltokban is lehet kapni, ha nincs kedved vacakolni az otthoni csíráztatással
További ajánlott fórumok:
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Tényleg sokba kerül az egészséges táplálkozás?
- Mi számít ténylegesen egészséges táplálkozásnak?
- Cukorbetegek, inzulinrezisztensek, ti vigyáztok arra, hogy a gyerekeitek is egészségesen táplálkozzanak? Ha igen, mennyire?
- Az egészséges táplálkozás szerintem...
- Hogyan táplálkozzon egészségesen egy kamasz lány?