Ti hogyan "élitek túl" a piros betűs napokat? (tudásbázis)
Mondjuk jó lenne utánajárni, miért ennyire fájdalmas, mert simán lehet endometriózis a háttérben.
Egyébként barátcserje kapszula (vagy mastodynon cseppek) jók a mensi előtti nehézségekre, illetve szedje ligetszépeolajat (kapszulában van ez is).
Erős görcsre nekem bevált a cickafark tea (nem kell édesíteni), megiszok egy jó nagy bögrével melegen és fél óra mólva megszűnik minden szörnyű görcs. Próbáld ki, hátha. Azokon a napokon úgy indulok el munkába, hogy reggel benyomok egy bögrével, és viszek no-spát, ha mégis gáz lenne, de nem szokott. :)
Persze, hogy szabad:)
Én sokszor csináltam az Aviva tornát, de görcsök ellen nem volt jó, viszont rendszeressé teszi a menzeszt, arra szuper.
Nekem már nincs ilyen bajom:DDDD
De amikor volt, akkor én melegvízzel tusoltam a hasamat, illetve melegítettem a hasamat éjjel is. Nappal algopyrint szedtem, ha szükséges volt. És igen, a mozgás!
*m - kimaradt
Ja meg a NO-spa ami még sokat segített. Persze ezeket nem egyszerre szedve, épp a fájdalom érzésnek megfelelően, amire szükség volt, nagyon be kell tartani az időközöket, mikor vehető be újabb vagy más gyógyszer.
Hát nekem szülés előtt pontos volt, tűrhető mennyiség, pár nap, szóval semmi gond nem volt. Szülés után hektoliter mennyiség, 1 hétig is, olyan görcsök, hogy azt se tudtam melyik oldalamon feküdjek mint egy elütött kutya.
Felrakattam a miréna spirált, igaz pár hónap múlva le kellett vetessem. De! Valami úton módon kipucolta a méhem, mintha megváltoztatott volna valamit.
Lecsökkent a mennyiség, csökkent a napok száma, a görcsölés pedig van amikor annyira minimál, hogy el is feledkezem róla. Gyógyszert se kell rá szedjek. Meg van, hogy 2-3 nap össz-vissz, úgy hogy alig használok normál tanpont, mert elég a mini is.
Szóval a mirénát ebből az 1 szempontból dicsérem, még a levétel után is, mert bizony valamit "átprogramozott" a havi bajomon, pozitiv irányba.
Amíg meg szülési fájdalmaim voltak menses alatt, Cataflam, Flector, Nurofen, mikor melyiket használtam az első 1-2 napon. Mozogni nem esett jól, inkább csak feküdtem a hátamon és simogattam a hasam, hogy elterelődjön a fájdalomról a figyelmem.
Olyankor még a lábaimba is sugárzott a fájdalom, szóval menni is nehezemre esett. A wc-zés pedig külön nyögés volt, menses alatt ez is fájdalmas manőver volt.
Na ebbe jó volt a miréna, hogy ezeket pár hónap alatt rendbe tette, és a mainapig kitart ez az 1 jótékony hatása.
Csak végső esetben szedtem be, amikor már tényleg nagyon kellett - szóval ekkora mennyiségtől nem lett semmi bajom.
Egyébként meg nem is tudtam, hogy kikészíti a vesét... :O
Hiába! Mindig tanul az ember :))
Cataflam nem készítette ki a veséd?
Engem mindig kiüt,bekábulok tőle.
Én - mióta szültem (14 éve) - észre sem veszem. Az első nap erős, de szinte egyáltalán nem görcsölök, aztán még tart vagy 1-2 napig és kész. Van, hogy meg is feledkezem róla, tudatosan emlékeztetnem kell magam, hogy 4 óra múlva tampon-csere.
Viszont amíg nem szültem, nekem is nehéz volt az a pár nap. Cataflamot szedtem - nekem nagyon bevált.
Már ha valaki képes mozogni!
Így van,ahogy mondod,ugyanis terhességem előtt,még az is gondot okozott,hogy annyira megmozduljak,hogy kimenjek wc-re!
Magzatpózban dögledeztem napokig!
Mozgás. Akkor elterelődik róla a figyelmem..már ha valaki képes mozogni. Régebben buscopan-t szedtem de egyszer kifogytam belőle és rájöttem, hogy végülis semmi különbség, ezért azóta nem szedem. Még amit praktikának neveznék, első napon sűrűn használom a bidét és hideg vízzel.a meleg víz csak tágítja az ereket és fokozza a vérkeringést, a hideg víz pedig kifejezetten frissítő hatással van rám és összehúzza az ereket.
Van, aki meg kifejezetten a forróvizes palackra esküszik, szerintem az egy tévhit, hogy segítene de kinek mi.
Átérzem, előtte való napokon én is sokat eszem, Kívánok bizonyos ételeket,ha megjön nem bírok enni sem.
Ilyenkor mindig azt kívánom bárcsak fiú lennék.:D Aztán elmúlik.
Míg nem szültem addig levélszámra szedtem az Algoflex M-et.
Most észre sem veszem,ha megjön.
További ajánlott fórumok:
- Ha az Isten a 3. napon teremtette a Napot és a Holdat, akkor hogy a francba számolta előtte a napokat?
- Hogyan éljem túl? Hogy vészeljem át a napokat? Hogy csináljam?
- Ti hogy bírtátok az utolsó napokat szülés előtt lelkileg?
- Hogyan lehetne kiiktatni a borús napokat...
- (CSAK!) ird le, hány nap mulva indultok nyarali! hová? /mint ha vissza felé számolnád a napokat!
- Dolgoztathat alkalmazottként a főnököm mint bolti eladót piros betűs ünnepen? Mi az erre vonatkozó jogszabály?