The(brit) X-factor kontra magyar x-faktor (beszélgetés)
fantasztikus ötleteket kaptál...
már csak össze kell gyúrni...
Sehol, senkinek, semmilyen ötlete?:(
Az kár, de nagyon:(
Köszönöm!
Most órám lesz, de ha esetleg eszetekbe fog jutni bármi is, kérlek, hogy írjátok le!
Nagyon nagy segítség vagytok!
Nem fogok tudni írni, max olvasni, de azt se biztos.
Este mindenképp jövök, és mégegyszer köszönöm szépen!!!!
Nem is kell annyira otthon lenned,csak általánosságban írni róla,mint hallgatónak,hogy ezek a pl légi helikopteres felvételek mire jók,mit lát a néző a tévében?(nyílván ezek messziről készült felvételek,így nem tűnik fel,hogy pl a nézők közül nincs mindenki megfelelően felöltözve,csak az első pár sorbaná lók és ülők!!)
hisz ez a fontos,mert a tévénézőknek csinálják ezeket a műsorokat,és nem az ottani tapsolós lefizetett nézőknek:)
Milyen bakikat lehet elrejteni a tv-n keresztül,pl ezek a feltűnő színek mégis miket takarnak el?
Szerintem ezeket is vedd figyelembe.
Lenne még kérdésem.
A reklámokat kinn hogy építik be?
Vagy van egyáltalán megszakító?
A szavazásnál tényleg maximum 10 szavazat mehet egy telefonszámról?
Valami ilyesmit olvastam. De lehet, hogy hülyeség.
na pont ez az. Ezekben a kameraállásos izékben nem vagyok otthon.
Tudok szerintetek valahonnan ezekről videót? Mert itthonról még csakcsak, és kintről?
látvány,vizualitás:
x faktor:
pl helikopterről vesznek fel jeleneteket a válogatáson,az első selejtezőn,a puszta reklámozás miatt
milyen kameraállások vannak?
több ezer férőhelyes helyszín?mekkora,miért pont az a helyszín?
milyen színek vannak a színpadon,milyenek a műsorvezetők ruhái,sminkjei-mind mind feltűnő,szemet vonzó,csillogás,hisz szórakoztató ipar...
ezeket összehasonlítod,aztán jöhet h melyik sztár kinek a házába meg országába minek utazott...
Ha tényleg a látványról van szó....
És az elsőre nem emlékszele esetleg?
mert minden évad picit más. Mivel mi most az elsőnél vagyunk, gondoltam az ottani elsővel hasonlítanám.
Az alap infokat tudtam, és én is erről az oldalról puskáztam, de sok minden nem jutott eszembe.
Nagyon köszönöm. A zsűris tippeket átnézem, ez tényleg jó dolog:) Majd valahogy átformálom a vizualitásra is:)
Esetleg valami ilyesmi levezetés a műsorvezetőkről nem jut eszedbe?:)
Nagyon jó ötlet:)
Mondtam, hogy én ehhez sügér vagyok:)
szia!
nekem hirtelen a 2 zsűri összetétele jutott eszembe,ott érdekesek lehetnek a hasonlóságok-különbözőségek...
például maga a zsűri összeválogatása hasonló sémára épül,azaz kell egy-egy sztárénekesnő(Cheryl Cole-Keresztes Ildikó)kell egy producer,aki a sztárok hátterében dolgozik(Simon Cowell-Malek Miklós)meg kell nyilván egy-egy idióta(Louis Walsh-Nagy Feró):P
Pl ami a zsűriben különbség volt,hogy a briteknél fele-fele arányban voltak a nemek(2ffi 2 nő)míg nálunk valamiért ffi többségben vannak a mentorok.
azt is tudni kell,hogy az x-factort ugye sok ország megvette és nyilván mindegyiknek vannak sajátosságai,de alapvetően ez egy franchise rendszer,a fő szabályokat nem lehet megváltoztatni. Ugye főszabály pl. a műsor 5 állomása:
-produceri válogatás
-mentorok válogatása
-tábor
-mentorok háza(itt tart most a miénk)
-élő show
ugyanígy főszabály a 4 kategória is.
én arra is kitérnék,hogy az adott országok anyagi lehetőségei is korlátokat szabnak a megvalósításnak.pl a briteknél a tábori időszakot volt hogy tengerparton töltötték a versenyzők,míg a magyarok a Tália színházban...vagy pl a briteknél az élő show-t a Wembley-ben vették fel,a miénk sztem szerényebb helyen lesz :)
Ez az oldal segíthet,de talán már ismered:
amúgy ott most a 7dik széria megy.
De abban mi a vizualitás?
Tudnál esetleg olyan linkeket küldeni, ami kinn ezzel foglalkozik? Nyilván a hivatalos oldalakat, meg szponzori oldalakat megtaláltam, csak hátha vannak olyanok is, amiket nem..
Ott is olyan nagy hír, meg nagy dolog ez az egész, mint itthon? Vagy már a sokadik, és annyira nem érdekes? Mondanál pár szót arról, hogy kinn hogyan is viszonyulnak hozzá az emberek?
19-re kell kész lennem.
Ez van. Nehéz. De valahogy meg kell oldanom.
A fazon nem szeretne órát tartani, így marad mindenkinek egy egy komlpett óra megtartása. Isteni, mi?:D
Ez a vázlat már megvan, csak az a baj, hogy ebben semmi átütő nincs.
Én is így képzeltem el a dolgot, kb így is írtam le szerintem, csak nem jön magától. Mert hasonlítgatni nem valami húdehajde..
Ezért gondoltam valami extra ötletre, ami még nem jött meg..:)
Köszi, de nekem 1 hét múlvára kell.
És vizualitás a szempont, semmi dalválasztás, v ilyenek:(
További ajánlott fórumok:
- Nézitek az X-Faktort?
- Beindult a gépezet! X-faktor vagy Megasztár 2010?
- Az X-faktoros ikrekből a fogszabályzós melyik? Bea, vagy Mariann?
- Nézitek az X-Faktort, ki nyeri szerintetek?
- Ki tudja, hogy melyik az a zene, amivel az x-faktor befejeződik (a legvégén)? Nem magyar!
- Az angol X-factorban milyen volt a zsűri a magyar jelentkezőkkel?