Természetes szerek méhnyálkahártyára (beszélgetés)
Már több mint 2 éve kínlódok erős vérzéssel, ami már odáig fajult, hogy teljesen kivéreztem.Hiába tömtem magamba a vasat meg bármit, olyan volt mint lyukas vödörbe vizet önteni. Tavaly szeptemberre 1,1 volt a vasam, hemoglobinom 57. Akkor találtam erre a kapszulára. Épp akciós volt, féláron adták, így gondoltam 1 próbát megér. 1 dobozban 2 havi adag van. Már 1 hét után tapasztaltam a hatását, nem sokkal később meg mintha elvágták volna, és azután se tért vissza az a korábbi erős vérzés, hogy elfogyott a kapszula. A szeptemberi labor után kb 4 hónappal mentem újra vérvételre. Akkor már 12 volt a vas, hemoglobin 106. Még a házidokinak is elkerekedett a szeme mikor meglátta hogy ilyen rövid idő alatt mennyit javultak az értékeim.:)
Idén már lassan fél éve szedem. Vannak még néha kicsit nehezebb időszakok, de egyre inkább érzem újra van erőm, van bennem élet.:)
Természetesen jártam orvosokhoz is. Szerintem a 2 kezem kevés lenne összeszámolni hányan láttak az elmúlt 2 évben, de érdemben egyik se ért semmit. Mivel miómáim is vannak mind csak műteni akar. Egyszer se ajánlottak gyógyszert, vagy legalább hogy egy hormonszintet nézzünk.
Ha visszered van es trombozis veszely is fennall, a lent emlitett szerek azert biztonsagosak, mert boron keresztuliek, teljesen kihagyjak a majat, es nulla a kockazata.
De termeszetesen ha ragaszkodsz a taplalek kiegeszitokhoz, azzal kart nem fogsz tenni, sajnos hosszu tavon semmi jót se. Meg kell hataroznod idoben, hogy tunetet szeretnel kezelni, vagy hosszu tavon a szervezetet megallitani a leromlastol 🙂
Indol-3-karbinol
Nekem nagyon sokat segített.
Köszi. Nálam sajnos a Mirena nem jöhet szóba. És valószínűleg más hasonló cucc sem.
A természetes hormonpótlásban én is hiszek, vagy a hormonok kiegyenlítésében, de nem tudom, melyik táplálék-kiegészítő lenne nekem a legjobb.
Ugyanez van sajnos itthon, döbbenet hogy mennyire el vagyunk hanyagolva mint nők, ha elmúltunk 40. És még szomorúbb, hogy azok az orvosok akikhez végül eljutunk, a régi elavult, már nem biztonságos gyógyszereket írják fel, mert azt ismerik, ezzel van tapasztalatuk.
Ami fontos neked, hogy az orvosnál kedvesen de határotottan jelezd, hogy a tüneteid valósak, abszolút megegyezik az általános perimenopauza tüneteivel. A nagyfokú vérzésre a legjobb ebben az esetben a Mirena IUD, azt helyeznék fel és 5 évig lenne ott. A “természetes” gyógynövények minimálisan, de inkább elhanyagolhatóan enyhítene a tüneteiden, de sajnos az alap problémát nem fogja kezelni és a szervezet egyre csak hanyatlani fog.
Én a természetes hormonptlásban hiszek 100%: tranzdermis ösztradiol+mikronizált progeszteron. Erős vérzésre a Mirena csúcsszuper, csak lokálisan hat jótékonyan a nyálkahártyára.
Hasznos info. Szinte minden tünetem megvan. A középidős véres nyálka a legijesztőbb. Most keresek valami olyan szakembert, aki ezzel komolyan foglalkozik vagy tud ajánlani természetes szert.
A legtöbb infómat egyébként egy brit és egy amcsi fórumon szedem nőktől. Mit élnek meg, milyen tünetekkel. S kapaszkodj, azért vannak ezek a fórumok, mert ott se foglalkoznak velük, ha véletlen eljutnak orvoshoz, hormonterápia... Hetekig tartó vérzéssel adnak nekik időpontot (5-6 hét mire eljut oda) egy nővérhez, és majd ő eldönti, hogy tovább küldi-e... Maszek reménytelen, mert a havi fizetésük egy vizsgálat. Szűrés szigorúan 3 évente. Itt azért legalàbb, ha nagy gáz van, eljutsz dokihoz. Ezt csak azért írtam, mert a perimenopauzát sehol nem veszik komolyan.
A méhnyálkahártyára a progeszteron hormon hat:
Természetes eredetű, testazonos termékek:
Utrogestan vagy Progesteron Exeltis.
Szintetikus progesztagének:
Provera
Norcolut
Kombinált hormonpótló tabletta:
Trisequens
Méhen belüli eszköz:
Mirena spirál, kifejezetten durva vérzés kezelésére van
Méhnyálkahártya vékonyítás? Sosem hallottam ilyet 😲
Klimaxra én vöröshere kapszulát és Villarosa kapszulát szedtem felváltva. Mindkettő nagyon jó, viszont a Barátcserje nálam nem használt.
További ajánlott fórumok:
- Milyen természetes (alapú) szereket ismertek a magas koleszterinszint csökkentésére?
- Milyen természetes módszerek vannak a szülés megindulásának elősegítésére?
- Napok óta evés után fáj a hasam és felpuffadok. Lehetne ez ellen tenni természetes módon, gyógyszerek nélkul?
- A legjobban bevált természetes vérnyomáscsökkentő módszerek (gyógyteák, stb.)
- Természetes gyógymódok, avagy gyógyuljunk természetesen, gyógyszerek nélkül
- Ismeri valaki a Fekete András: Élelmiszerek és természetes gyógykezelések a rák ellen című könyvet?