Terhesen kértétek az influenza elleni védőoltást vagy nem? Mik az érvek, ellenérvek? (beszélgetős fórum)
Szerintem csak az oltassa be magát akinek feltétlen szükséges.Pl.sokat van emberek közt,sokszor utazik buszon,vonaton stb.stb.
Egy normál egészséges embernek kismamának fölösleges aki nem igen van kitéve fokozottan ennek szerintem nem kell.
Kizárt.
Én nem kértem és most sem kérném.
Én 2010telén voltam terhes 2011nyarán szültem nem kértem most májusban fogok szülői most sem kértem.
Nekem is ajánlotta a házi doki és a nődoki is de csak annyit mondtak gondoljam át akarom-e.
Apukám kapja minden évben a munkahelye miatt is.És tényleg volt hogy lebetegedett utána rendesen.
Még annyit hogy terhesen a sok c -vitamin sem jó!
Semmmi nem jelent teljes biztonságot.
A tényezőket kell mérlegelni, és úgy dönteni.
Én nem bánom, hogy beadattam, nem tudnék tükörbe nézni, ha nem adatom be, és baj lesz a picivel...
Alapvetően egyetértek veled: aki beadatja, az gyenge. Viszont sajnos sok olyan kisebb-nagyobb fertőzés van, ami a felnőttnek, még a kismamának is meg se kottyan, akár teljesen tünetmentesen legyőzi a szervezete, de a kis magzaté nem. Ő a gyenge. Azért még nem kell feltétlenül hulljon a gyengéje alapon dönteni. Én annp február elején estem teherbe, március közepére az iskolában a sok köhögő gyerek és még több lázasan munka hősét játszó kolléga mellett nekem ugyan csak enyhe hőemelkedésem volt, meg sem éreztem, a kicsi viszont nem bírta ki. Persze még sok más oka is lehetett ennek, de akkor tudtam, hogy legközelebb beoltatom magam időben.
Ahány orvos, annyiféle iskola. És ahány oltás, annyiféle. elvileg az inaktív vírust tartalmazó és természetesen higanymentes oltások jönnek szóba eleve a terheseknél, kizárólag azután, hogy a magzat minden fő szerve már kifejlődött. Azoknak szokták ajánlani, akiknél a megbetegedés kockázata lényegesen nagyobb, mint az oltásé, pl. egészségügyi dolgozók, óvónők, tanárok, stb.
Lehet, hogyha egyedül ültem volna egész nap egy irodában, és kocsival jártam volna dolgozni, nem tömegközlekedéssel, én sem adattam volna be.
Ez a sok oltás is a gyógyszeripar nyomására van, hogy sokat profitáljanak.
Én is az ellenzők között vagyok! Anno a H1N1-mizéria alatt voltam terhes, akkor sem kértem. (és ugye akkor is kiderült utána, hogy alig lett néhány ember beteg, aki meghalt, az egy sem volt egészséges előtte)
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de ez biztosan így van? Mármint, én azt hittem, hogy a beoltott ember is elkaphatja és főleg hordozója lehet a vírusnak, csak sokkal könnyebben és gyorsabban legyőzi a szervezete. Persze olyan is van, hogy eleve el sem kapja. De szerintem önmagában a hozzátartozók beoltása még nem jelent teljes biztonságot.
Én mondjuk nem vaciláltam ezen sokat. Az orvosom melegen ajánlotta, ráadásul iskolában dolgoztam, ahol mindne évben többször elkaptam valamit, tavaly pl. 4 napig volt 39 fokos lázam tavasszal.
Az is igaz, hogy soha, egyetlen oltásnak nem voltak nálam azelőtt sem mellékhatásai. És természetesen megvártuk vele a negyedik hónapot. Akinek pont úgy jön ki, a legjobban tezsi szerintem, ha már a teherbeesés előtt min, két ciklussal beoltatja magát.
Mikor itt Győrben meghalt a kismama H1N1 miatt, rákérdeztem a védőnőnél, s azt mondta, nem kell megijedni, ez a kismama sajnos 2 hétig lázasan otthon volt, nem ment dokihoz, mikor meg már dokihoz fordult, késő volt...
Védőnő sem javasolta nekem az oltást...
A gyerekorvost meg mikor kérdeztem, hogy szoptatok, s oltathatom-e magam(akkor a kullancsok miatt akartam éppen), azt mondta, NE! A lányának sem adna be oltást, sem ezt, sem mást, míg terhes, vagy míg szoptat!
Sima influenza ellen én nem kértem.
A H1N1 idején voltam terhes, abban a kórházban dolgozott a dokim, ahol meghaltak kismamák. Ő ajánlotta, én beadattam. A párom is - reptéren dolgozott, nem akartuk, hogy hazahozzon valamit.
Én ugyanígy voltam, akkor azért ez folyt a csapból is, nehéz volt dönteni, de én a 3 dokimra hallgattam, mindegyik javasolta. Beadattam, semmi bajom nem volt utána, beteg sem lettem, pedig volt a környezetemben influenzás .
Most nem adatnám be szerintem, ha terhes lennék.
További ajánlott fórumok:
- Influenza elleni védőoltás pro és kontra.
- Influenza elleni védőoltás kismamáknak
- Influenza elleni védőoltás:ti beadatjátok gyermekeiteknek? 1,5 éves a kislányom és nem tudom beadassam-e vagy sem?
- Influenza elleni védőoltás után miért vannak fájdalmaim?
- Influenza elleni védőoltás beadása után tapasztaltatok valami mellékhatást gyerekeknél?
- Mikortól lehet beadatni az influenza elleni védőoltást?