Influenza elleni védőoltás:ti beadatjátok gyermekeiteknek? 1,5 éves a kislányom és nem tudom beadassam-e vagy sem? (tudásbázis)
Azon gondolkozom, hogy vajon a nagy H1N1 előtt ez a kérdés egyáltalán felmerült volna-e?!
Bennem mondjuk most sem. Egy valahogyan mutálódott vírus ellen egy fiktív mutációra készült oltóanyaggal "védekezni" már eleve érthetetlen számomra, még akkor is ha egyetértenék egyáltalán az oltásokkal. Ráadásul másfél éves gyerekeknél? Nem elég szerencsétlennek a kötelező MMR 3 komponensű élő vírusos 15 hónaposan, majd az 5 komponensű DPTa+HIB 18 hónaposan???
Elvileg a dokinál kell legyen oltóanyag.
Mi holnapra kaptunk időpontot,igaz felnőtt oltóanyagot kaptak,így 1 ampullát fog kapni a 2lányom felesben.
Ezt rosszul tudod mert minden oltás összetevője más. Eleve a virusokat nem ugyanazon a "talajon" tenyésztik, van ahol birkaszerv, csirkeembrió, abortált magzat, influ esetén tojás, polio pedig majomvese :-)) Szóval nem ugyanaz. Az adalékanyagok is eltérőek. Ami ugyanaz az az influenzaoltás alapja, csak a virustörzs más.
Érdekes amúgy, hogy mindenki ezzel érvel hogy ma mennyien meghalnának HA nem lenne oltás: miért is ugrunk át 60 évet az időben? :-)) Kicsit más világ volt pl. a diftéria idején, nem?
én erre a mondatotra gondoltam, ami burkoltan pedig ezt jelenti:
"Van egy olyan érzésem, ha az anyukák tudnák hogy készülnek a vakcinák, ezerszer meggondolnák mindegyiket :-)"
hidd el senki nem szeretné mérgezni a gyermekét, de nézhetjük onnan is, ha a kötelező oltásokat nem adnánk be mennyi gyermek meghalna...és azok összetétele is ugyanaz, mint a mostani oltásé. semmi sem tökéletes..mérlegelni kell. Ha az nem lenne, a gyerek a felnőtt kort sem érné meg.
De mint mondtam én nem vagyok oltáspárti, tavaly oltattunk, idén nem, holott ugyanúgy járunk közösségbe stb, bárhol elkaphatjuk. Tavaly terhes voltam ilyenkor, nem kockáztathattam a saját életemet és azt hogy netalán félárvák lesznek a gyerkeim, ha meghalok:( ezért beadattam, de igazából nem adattam volna be.
Azért ilyet nem irtam, hogy mindenkinek árt :-))
Viszont van sok furcsaság - számomra, amit orvosi könyvekben olvastam :-) Szóval nem feltétlenül véletleg egybeesés a mai sok autoimmun betegség.
mi tavaly oltattunk a pánik miatt, de sem előtte sem idén nem oltatunk.
Viszont, szerintem a megjegyzésed nem korrekt, ugyanis, ha olyan ártalmas lenne, mint amilyennek egyesek beállítják tömeges megbetegedések fordulnának elő, nem??
A nagyszüleim kb 25éve minden évben beoltatják magukat minden influenza + tüdőgyulladás ellen, és igazán jó egészségnek örvendenek...azért ennyi idő alatt csak felhalmozódott volna valami a szervezetükben nem? mégsincs semmi nyoma, hogy az oltás káros lenne a szervezetükre...
Szia!
Én hétfőn viszem az iskolás lányomat oltásra,de mivel most halt meg egy 2 éves kislány,viszem az én 2 éves lányomat is.Biztos ami biztos.
Az Én kislányom 15 hónapos lesz, de nem oltatom be. A nagylányom 16 éves soha nem kapott influenza elleni oltás és még egyszer sem volt influenzás, pedig 21 hónapos kora óta jár közösségbe, én kórházban dolgozom, de még sosem hoztam haza semilyen betegséget ( a munkahelyemen szinte senki nem oltatja magát, még orvosok sem és a gyerekeiknek sem adatják be).
De mindenkinek magának kell eldönteni.
persze, csak egyébként Te döntesz, de én mérget nem adnák a gyerekemnek
én azt mondom, hitelesen tájékozódjon, kérdezze meg orvosát/gyógyszerészét és döntsön!!!
Én hétfőn beszélek a gyerekorvossal.
Tavaly az egész család beadatta magának az anyós kivételével, mert hogy ő így meg úgy. NAgyon beteg lett a baba :( fél éves volt.
Idén megint beadattuk, mert apuka hajlamos a kollegáitól minden bacit hazahozni, hiába a kézmosás. Azért egy légtérben vagyunk.
No meg anyós idén sem hajlandó :( és ritka kujtorgós ki tudja hol jár és mit tapiz össze más ember után (bevásárlókocsi, busz, stb)
További ajánlott fórumok:
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Nem a gyermekeidért élsz