Tepsiben sült zöldséges-lecsós csirkeszárnyak recept
A Tepsiben sült zöldséges-lecsós csirkeszárnyak hozzávalói:1 kg csirkeszárny (lehet comb is)
50 dkg burgonya
1 db nagy sárgarépa
1 nagy fej hagyma
2-3 db tv paprika
25 dkg paradicsom
só
bors
petrezselyemzöld
A Tepsiben sült zöldséges-lecsós csirkeszárnyak elkészítési módja:
A burgonyát és a sárgarépát vastagabb karikákra, a hagymát vékonyabb szeletekre, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Egy tepsit kizsírozunk, és a feldarabolt zöldségeket szétterítjük az alján és megsózzuk. A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk és a zöldségek tetejére rakjuk. Fóliával lefedjük és forró sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, ha sok lé keletkezett, akkor a nagy részét leöntjük (eltehetjük más ételekhez), a csirkeszárnyakat megfordítjuk és már fólia nélkül sütjük még 10-15 percig. Akkor ismét megfordítjuk a csirkeszárnyakat és addig sütjük még, amíg megpirulnak. Tálalás előtt petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. szept. 6. 22:06
A tepsiben sült zöldséges-lecsós csirkeszárnyak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.