Tényleg akkor teljesedik ki egy nő, ha gyereket szül? (beszélgetős fórum)
Nos, ez azért érdekes, mert a szar kapcsolatomban elég sokat ríttam a gyerek dolog miatt. Neki volt egy lánya, akit imádtam, és nagyon felébredt bennem a vágy akkor. De ő sem anyagilag sem emberileg nem volt rá alkalmas, aztán 5 évnyi kínlódás után léptem. A lánya a mai napig hiányzik, sajátomként szerettem.
Aztán jött a férjem, neki meg minden vágya egy gyerek. Szerintem el is hagyna, ha azt mondanám, hogy nem. És ez ugye a sors fintora, mert belőlem mostanra kb minden ilyen ösztön elmúlott, pedig korábban ezért ríttam!
Na meg ugye a család is totál elvárja. De én mára már elnézve a gyerekes rokonok életét, hát nem igazán vágyom erre.
Viszont azt is tudom, hogy soha nem lesz, ha azt várom, hogy vágyam legyen rá.
És hogy miért teszem mégis? Hát azon túl, hogy a férjemért, azért is, mert emlékszem, hogy milyen fantasztikus érzés volt az exem lányát babusgatni, szeretni. 🙂 Imádtam minden percét, soha nem volt teher! És még csak közöm sem volt hozzá, mégis... Így szinte biztos vagyok benne, hogy lehetek jó anya, csak nekem ahhoz előbb meg kell történnie, hogy szeressem, vagy hogy is mondjam. Érted? Ha a kislány nem lett volna az életemben, akkor hej vállalnám semmiképpen, de így emiatt merem.
3-4 ev ami meg idealis nalatok.
Sztem ha ennyire labilisnak erzed a kapcsolatot, gondold at, foleg ugy h te mar szeretnel babat, o meg majd... idosebb pasi kene melled.
Nem bántó szándékkal kérdezem, de ha nem érzel rá nagy vágyat, akkor miért vagytok rajt az ügyön? Esetleg azért, hogy még időben légy? Tényleg azért érdekel csak, mert én is a korom miatt aggódok. Mi még csak nem is próbálkozunk. 😃
Beszéltünk már erről. Ő még nem szeretné. Majd.
Úgy gondolom jobb is így. A “majd” letelte alatt meglátom hogyan alakul a kapcsolatunk. Tényleg jóra fordult-e minden.
Nem a gyerekszüléstől teljesedik ki valakinek az élete.
A gyerekvállalást amúgy is valami előzetes szülői felkészítéshez kellene kötni,mert elképesztő a sötétség és a felelőtlenség egyes embereknél.
Az a nő, amelyik vágyik gyermekre és legfőképpen ez hiányzik az életéből ahhoz, hogy teljesnek érezze magát, az kiteljesedhet, igen.
Mindazonáltal tartózkodnék az általánosítástól.
Sajnos ez még ennyire sem egyszerű.
Jelen pillanatban úgy érzem, hogy rendben van a kapcsolatunk. Csak az a sok minden amin keresztül mentünk...
28 éves vagyok, januárban leszek 29.
Én is egész nő vagyok, nem kérdőjelezem meg női mivoltomat, de egyre nagyobb vágyat érzek a gyerekvállalásra. A környezetem is egyre inkább érezteti velem, hogy már ideje lenne.
Én 5 éven át tettem fel pontosan ezeket a kérdéseket magamnak, és nekem sem ment könnyen, mondván, hogy szeretem. Nekem is mindenki mondta, hogy hagyjam már el... Utólag már láttom, hogy a világ barma voltam. 🙂 Kínlódtam egy szar kapcsolatban, hagytam kihasználni magam, ahelyett, hogy élveztem volna az életemet! Micsoda elvesztegetett idő, egyedül kalandozva is jobb lett volna. Ráadásul igen hamar rájöttem, hogy sokkal jobb nélküle...
Mi garantálja a jobbat? Semmi, de legalább lesz esélyed a jobbra, így viszont marad a pocsolya...
Amúgy hány éves vagy? Mert ha ennyire gyereket szeretnél, akkor lehet, hogy ketyeg az órád. Tényleg annyit ér ez a kapcsolat, ami már 4x véget ért, hogy feladd ezt a kedvéért?! Mert utólag már nem lesz visszaút, bizonyos kor felett.
Amúgy lehet teljes az élet szerintem gyerek nélkül is. Nekem sincs még, vagy nem is lesz, nem tudom, de totálisan teljes az életem, és egész nő vagyok. Bár szerintem egy rossz kapcsolatban nem lehetsz teljes, se gyerekkel, se nélküle. 😉
Nekem azokkal akik azért nem gondolkoznak rajta, mert nem szeretnének, nem látják magukat alkalmasnak rá, semmi bajom sincs.
A felelőtlen szülőhöz már másképp állok. Vagy azokhoz akik mondvacsinált indokkal szültek gyereket.
Ez szerencsére nem az én saram, de a véleményem meg van.
Nem, mert hiszek abban, hogy mind okkal vagyunk itt.
Viszont vannak, akik nem gondolkoznak a gyerekvállaláson, meg úgy általánosságban sem nagyon, vagy olyan indokkal vállalnak gyereket, amihez képest a CSOK kutyafarka.
Igen, pl. nekem is gondjaim vannak ezzel. Azért is írom, hogy jó, hogy pl. neked van. :)
Mert vannak még sokan, akiknek van, de nem mindegyiknek örülök -bocsánat.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Tényleg nem lehet a gyereket arra kötelezni, hogy tetű-és serkementesen jöjjön újra?
- Tényleg cikizni fogják a gyereket az iskolában, ha iPhone helyett Toshiba Handibookot veszek neki?
- Ti mennyivel nagyobb cipőt vesztek a gyereketeknek? Vagy akkorát vesztek, amekkora a lába?
- Ha másik helységbe költözünk a nyár folyamán, akkor is be lehet iratni a gyereket az oviba ugye?