Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet? (tudásbázis kérdés)
Szerintem a kisebbséghez tartozol. :)
S volt már valaki, akit sikerült a reális gondolkodás felé terelni?
Dehogynem igaz!
A nagy számok törvénye.
Többen vagyunk a városba, így valóban többet lépnek az ember lábára:D
Talán.....
Vagy mert kiléptem a komfortzónámból.;)
Ugye? :)
A babonás ember szó szerint veszi, pedig a népi szóhasználat bővelkedik a hasonlatokban.
A babonás hiedelmekben a fekete állatok a boszorkányt, az ördögöt jelentették, melyek a mesékben is előfordulnak.
Átvitt értelemben, ha ilyet látsz, fontold meg a benned lévő rosszindulatot és kerüld el, ne tedd meg, amit szándékoztál.
A másik azt jelentheti, ha leülsz, eszedbe juthat más is, amit elfelejtettél magaddal vinni a nagy sietségben és további bosszúságtól óvod meg magad.
Abban igazad van, hogy a babonás embereket könnyű átverni és kihasználni. Egy generáció sem tudja kinőni, mert újabb és újabb hiedelmek jelennek meg, melyek már a mai embert célozzák, nem kevés sikerrel.
Nem is tudom, kitől tanultam.
Meg a tuti nyerő, az a piros pénztárca. :)
szerintem koszos lesz:)))
Nem is tudtam, hogy van ilyen babona:)
Én nem hiszek a babonákban:)
Igyekszem mindenkit a reális gondolkodás felé terelni.
Ha nem sikerül, hajlamos vagyok korlátoltnak gondolni az észjárását.
Igazad van, adott esetben izgalmas lehet.
Félreértés ne essék, nem feltétlenül butázok le valakit, aki hisz valamilyen babonában.
Pl. elindul otthonról, elfelejt valamit, s ha visszamegy, le kell ülnie, különben szerencsétlenség éri.
Vagy ha átszalad előtte egy fekete macska, inkább kerül (akár kilométereket is az autójával), de nem keresztezi a fekete macska útját; stb. (Amúgy direkt „utazok” az ilyen esetekre; azért is továbbmegyek. Még soha nem volt emiatt bajom. :D)
Nem tudom, pl. ez a két babona milyen népi megfigyelésen alapszik, és nem is érdekel; annyira biztosan nem, hogy utánanézzek.
Viszont nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy többnyire a babonás emberek közül kerülnek ki azok a hiszékeny áldozatok, akikről a 99-es hozzászólásomban írtam.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem lehet a gyereket arra kötelezni, hogy tetű-és serkementesen jöjjön újra?
- Ismeri, vagy hasznalja valaki az Aloe Vera First termeket? Terhesen is szabad?
- Tényleg akkor teljesedik ki egy nő, ha gyereket szül?
- Szabad terhesen a Balatonban fürdeni?
- Tényleg cikizni fogják a gyereket az iskolában, ha iPhone helyett Toshiba Handibookot veszek neki?
- Tényleg nyomot hagy a babán, ha terhesen megütöm magam?