Tenkes káposzta recept
A Tenkes káposzta hozzávalói:1 kg sertéscomb
1 kg fejes káposzta
1 fej hagyma
1 pohár tejföl
liszt
só
pirospaprika
1 ág csombor (borsikafû)
A Tenkes káposzta elkészítési módja:
A húsból a szokásos módon pörköltet készítünk. A káposztát kb. akkora nagyságú kockákra vágjuk, mint a húst. Ha a hús megpuhult, a káposztát hozzáadjuk. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen hogy ellepi. Hozzáadjuk a csombort, sóval ízesítjük. Ha a káposzta is megpuhult, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Krumpligombóccal tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 19. 15:02
A tenkes káposzta elkészítési módja és hozzávalói.