Temesvári sertésborda recept
A Temesvári sertésborda hozzávalói:4 szelet hosszú karaj
1/2 kg zöldbab
1 vöröshagyma
2 dl tejföl
4 dkg füstölt szalonna
1 kiskanál pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
3 dkg zsír
2db paprika
2 db paradicsom
30 dkg zöldbab
só
A Temesvári sertésborda elkészítési módja:
A szeleteket,kiverjük,sózzuk,lisztbe forgatjuk, forró zsiradékban mindkét oldalát hirtelen sütjük,kivesszük, és a visszamaradt zsírban kissé megpirítjuk a szálasra vágott hagymát és az apróra vágott szalonnát.Meghintjük pirospaprikával és hozzákeverjük a darabolt zöldbabot,a szeletekre vágott zöldpaprikát.sózzuk ,a tetejére tesszük a hússzeleteket vizet öntünk rá és lassú tűzön pároljuk.Amikor a zöldbab puhulni kezd hozzátesszük a szeletelt paradicsomot.Ha a hús és a zöldbab egészen puha és zsírjára sült kávéskanál liszttel meghintjük és ráöntjük a tejfölt.Egyszer átforraljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. jan. 14. 23:50
A temesvári sertésborda elkészítési módja és hozzávalói.