Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Temesvári sertésborda recept

Temesvári sertésborda recept

A Temesvári sertésborda hozzávalói:
4 szelet hosszú karaj
1/2 kg zöldbab
1 vöröshagyma
2 dl tejföl
4 dkg füstölt szalonna
1 kiskanál pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
3 dkg zsír
2db paprika
2 db paradicsom
30 dkg zöldbab



A Temesvári sertésborda elkészítési módja:
A szeleteket,kiverjük,sózzuk,lisztbe forgatjuk, forró zsiradékban mindkét oldalát hirtelen sütjük,kivesszük, és a visszamaradt zsírban kissé megpirítjuk a szálasra vágott hagymát és az apróra vágott szalonnát.Meghintjük pirospaprikával és hozzákeverjük a darabolt zöldbabot,a szeletekre vágott zöldpaprikát.sózzuk ,a tetejére tesszük a hússzeleteket vizet öntünk rá és lassú tűzön pároljuk.Amikor a zöldbab puhulni kezd hozzátesszük a szeletelt paradicsomot.Ha a hús és a zöldbab egészen puha és zsírjára sült kávéskanál liszttel meghintjük és ráöntjük a tejfölt.Egyszer átforraljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A temesvári sertésborda elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook