Telkibányai csirkenyársak recept
A Telkibányai csirkenyársak hozzávalói:0,5 kg csirkemellfilé
20 dkg bacon szalonna (nem főtt!)
20 dkg juhtúró
6 db hurkapálca (amiket kettétörünk)
olaj a sütéshez
A Telkibányai csirkenyársak elkészítési módja:
A csirkemellfiléből kisebb szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük. Mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi juhtúrót teszünk, felgöngyöljük, és egy-egy bacon szeletet tekerünk rá. Kihegyezett, kb 20 cm-es hurkapálcával keresztben átszúrjuk, úgy, hogy a szalonna végeit rögzítsük. Egy pálcikára én 4-4 kis hústekercset tettem. Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk és a nyársak minden oldalát pirosra sütjük.
Én krumplipürével tálaltam. Friss saláta vagy gyümölcskompót illik hozzá.
Sózni nem szabad, mert a juhtúró és a bacon is sós.
Egyéb fűszer pedig nem kívánkozik bele, így nagyon jó az ízek összhangja. Jó étvágyat, annak aki kipróbálja.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2010. febr. 14. 16:54
A telkibányai csirkenyársak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.