Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Telkibányai csirkenyársak recept

Telkibányai csirkenyársak recept

A Telkibányai csirkenyársak hozzávalói:
0,5 kg csirkemellfilé
20 dkg bacon szalonna (nem főtt!)
20 dkg juhtúró
6 db hurkapálca (amiket kettétörünk)
olaj a sütéshez


A Telkibányai csirkenyársak elkészítési módja:
A csirkemellfiléből kisebb szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük. Mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi juhtúrót teszünk, felgöngyöljük, és egy-egy bacon szeletet tekerünk rá. Kihegyezett, kb 20 cm-es hurkapálcával keresztben átszúrjuk, úgy, hogy a szalonna végeit rögzítsük. Egy pálcikára én 4-4 kis hústekercset tettem. Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk és a nyársak minden oldalát pirosra sütjük.

Én krumplipürével tálaltam. Friss saláta vagy gyümölcskompót illik hozzá.
Sózni nem szabad, mert a juhtúró és a bacon is sós.
Egyéb fűszer pedig nem kívánkozik bele, így nagyon jó az ízek összhangja. Jó étvágyat, annak aki kipróbálja.


Kategória: Húsételek receptjei


A telkibányai csirkenyársak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook